Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs, Privatnaa arhiva

Ranko Radošević (55), zvani Ranko Eskobar, ubijen je u četvrtak u kafiću na pumpi u Rušnju, a policija traga za dvojicom napadača za koje se sumnja da su izvršili likvidaciju. Ubijeni Radošević navodno je bio pripadnik nikšićko-kvartaškog klana, koji predvodi Radomir Baćović zvani Boban, a prema nezvaničnim saznanjima, Ranko Eskobar bio je drugi čovek grupe.

O kriminalnoj grupi iz Nikšića malo se zna. Dok su pripadnici pomenutog klana široj javnosti poznati kao biznismeni, tragova o njima ima i u policijskim evidencijama te su označeni i bezbednosno interesantnim osobama.

Najbolje govori upravo primer ubijenog Radoševića.

Foto: Privatna arhiva

Ranko Eskobar je u policijskom dokumentu SOCTA označen kao pripadnik nikšićke kriminalne grupe, odnosno vodi se kao član kriminalne organizacije Bobana Baćovića.

Prema nezvaničnim informacijama, grupa iz Nikšića poznata je po trgovini narkoticima – skanka i kokaina. Navodno, narkotici su dolazili iz Južne Amerike, odakle su potom „distribuirani“ po Evropi.

Foto:EPA/JOERN POLLEX

„Narkotici se brodovima švercuju do evropskih pomorskih luka i dalje se rasturaju na ulična narko-tržišta“, pisao je Blic pre nekoliko godina.

Dok je prvi čovek grupe navodno Baćović, drugim je označen upravo Radošević.

Pročitajte još:

Baćović je u Srbiji hapšen 2013. godine, a poseduje i brojne nekretnine, uglavnom u Beogradu i na Zlatiboru.

Krimi-grupa iz Nikšića navodno je proteklih godina sarađivala sa škaljarskom grupom koja je u dugogodišnjem sukobu sa kavačkim klanom. Škaljarski klan predvodio je ubijeni Jovan Vukotić.

Podsetimo, Ranko Radošević ubijen je u četvrtak, oko 11 sati, u kafiću na pumpi u Rušnju. Pomenuti kafić često je posećivao, a pretpostavlja se da su ubice znale njegovo kretanje.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Policija je uhapsila dve osobe zbog likvidacije i jednu zbog saučesništva.

Kamere snimile osumnjičene za ubistvo Nikšićanina
Foto: Portal Vijesti/printscreen

Ubijeni Radošević, rodom iz Crne Gore, Nikšića, odranije je poznat istražnim organima. Bavio se prodajom blindiranih vozila, a jedan takav automobil navodno je svojevremeno prodao klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

BONUS VIDEO: Akcija MUP – hapšenje i zaplena marihuane

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare