Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs, Starsport

Ranko Radošević (54), poznat po nadimku Ranko Eskobar, koji je ubijen danas na pumpi u Rušnju, odranije je poznat policiji. Ubijeni Radošević navodno je bio pripadnik kriminalne grupe iz Nikšića, koja se bavila trgovinom narkoticima.

Radošević se ranije pominjao u kontekstu vlasnika jednog takvog automobila, koji je pronađen u garaži Marka Miljkovića, desne ruke Veljka Belivuka. U javnosti je poznat još i kao „Ranko Eskobar“, a poreklom je iz Crne Gore.

Pročitajte još:

Ranko Eskobar je, prema nezvaničnim saznanjima, vlasnik skupocenog voznog parka blindiranih vozila i bavio se preprodajom vozila. Neke od tih vozila zatekli smo na licu mesta, odnosno kod pumpe gde je došlo do pucnjave.

Izvor našeg portala ističe da je Radošević živeo na Bežanijskoj kosi, ali da je svakodnevno dolazio u Rušanj u pomenuti kafić, gde je i ubijen.

Pretpostavke su da su napadači znali njegovo kretanje, odnosno da su ga duže vreme pratili. Znali su tačno kada će biti u kafiću, a trenutno je u toku potraga za dvojicom mladića.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Inače, Ranko Eskobar je u policijskom dokumentu SOCTA označen kao pripadnik nikšićke kriminalne grupe. Upisan je kao član kriminalne organizacije Nikšićanina Radomira – Bobana Baćovića, odranije poznatog istražnim organima.

Za Radoševića je prvi put šira javnost čula 2006. godine kada je sa kontroverznim biznismenom Goranom Mijatovićem Mitom uhapšen zbog iznude nad advokatom Branimirom Guglom u Beogradu.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Mijatović je u to vreme bio predsednik FK Bežanija, a ubijen je u eksploziji automobila bombe na parkingu u Ulici Marka Čelebanovića, 2. oktobra 2006 godine.

Nekoliko godina kasnije, Radošević je ponovo dospeo u žižu javnosti. Naime, beogradska policija je 2014. u akciji „Grom” pretresla njegovu kuću u Barajevu. Tada je kod Radoševića zatečen i jedan od braće Baćović.

Pročitajte još:

Inače, Radomir Baćović Boban dugogodišnji je vođa kriminalne grupe iz Nikšića za koju se smatra da blisko sarađuje sa škaljarskim klanom. Nedeljnik „Vreme“ ranije je pisao da krimi-grupa Baćović ima veze i u vrhu crnogorske i srpske policije.

„Kada je u avgustu 2021. godine zaplenjeno 1400 kilograma kokaina sakrivenog u bananama, a pronađenog u jednom skladištu u Zeti kraj Podgorice, policija je uhapsila vlasnike magacina, ali ne i one čiji je zapravo bio tovar. Spekuliše se da je iza ovog krijumčarenja bila upravo kriminalna grupa Baćović“, pisao je nedeljnik „Vreme“ ranije.

Nikšićka grupa, u kojoj je Baćović, svojevremno je zvana i „kvartaši“. Bavili su se trgovinom narkoticima.

Foto: Privatna arhiva

Ubijeni Ranko Eskobar slovio je za bliskog saradnika Baćovića.

Podsetimo, Ranko Radošević ubijen je jutros oko 11 časova u kafiću na pumpi u Rušnju. Napadač je prišao žrtvi i pucao u nju. Žrtva je pala, a napadač se potom još približio i overio Radoševića pucnjem.

BONUS VIDEO: Uviđaj na pumpi u Rušnju polse ubistva

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare