Petar Panić Pana i nejgovi sinovi Miloš i Uroš, osumnjičeni da su organizovali prostituciju Foto: Privatna arhiva; Instagram; Shutterstock

Braća Uroš i Miloš Panić danima se nalaze u bekstvu jer ih srpska policija traži zbog sumnje da su učestvovali u lancu prostitucije. Reč je o sinovima Petra Panića Pane, čoveka bliskog državnom vrhu, koji je svojevremeno dovođen u vezu s različitim krivičnim delima, a pominjan je i u slučaju ubistva navijača Aleksandra Halabrina.

Petar Panić je poznat široj javnosti odranije, što zbog sukoba za zakonom, što zbog poznanstva s ljudima iz vrha države. Tako su se neretko na društvenim mrežama pojavljivale fotografije Petra Panića Pane sa javnim ličnostima, u prvoj liniji sa političarima, među kojima je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Protiv njega je svojevremeno bilo podneto 13 krivičnih prijava. Krivične prijave su podnošene zbog nasilničkog ponašanja, nanošenja lakih i teških povreda, iznude, nedozvoljenog držanja oružja, ali i drugih krivičnih dela.

Aleksandar Halabrin Foto: Privatna arhiva/ Aleksandar Halabrin

Ipak, javnost se manja seća da je pominjan u slučaju ubistva navijača Aleksandra Halabrina, za koje se tereti kriminalna grupa „vračarci“.

Njega je pominjala upravo majka ubijenog navijača, Mara Halabrin, i to kako joj je sin pričao o poznanstvu sa Panićem neposredno pre nego što je nestao, a potom i pronađen mrtav.

Ispričala je da joj se sin rekao da često odlazi kod Panića, ali i da mu je Panin sin Uroš izdao stan u Zemunu.

Mara Halabrin Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„U tom kraju kod Panića, kako mi je sin rekao, sve je pokriveno kamerama. Rekao mi je i da ima još momaka u toj zgradi. Sada mislim kao da su tamo bili regrutovani. Videla sam i da je vozio i koristio razne skupe automobile koji nisu bili njegovi. Pretpostavljam da je bilo iz Panićeve rentakar agencije. Zanimljivo da moj sin nikada nije podigao vozačku dozvolu i da to nije bio problem. Jednom je mojoj majci rekao da ga je zaustavila policija, ali da im je pokazao ’značku’. Jedna osoba mi je kasnije ispričala kako joj je moj sin pokazao značku BIA. Aleksandar mi je jednom prilikom rekao: ’Panić nam je pokupio auta jer smo počeli mnogo da se bahatimo. Kada stanemo ispred nekog kafića postali smo primetni’“, ispričala je Mara Halabrin svojevremeno za NIN.

Ona se tada osvranula i na to šta joj je sin govorio o starijem Paniću.

Petar Pannić Pana Foto: Printscreen Facebook

„Često je spominjao Panića i ja sam se već tada plašila, jer sam čitala ko je taj čovek. Ispričao mi je i kako im je Panić naredio da se okupe za miting kada je u Beograd dolazio Putin. Kasnije sam molila Petra Panića preko Fejsbuka da mi pomogne u vezi sa nestankom mog sina, ali mi je odgovorio da ga nije poznavao, kao ni njegovi sinovi. Sve to sam pričala u policiji više puta i pitala ih što ne saslušaju Panića. Nedavno sam o tome svedočila i u tužilaštvu u istrazi ubistva mog sina“, ispričala je ona.

Istakla je tada i da joj je sin pričao o vezama predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa Panićem.

„Osvrćući se valjda na to da je Paniću sve dozvoljeno, sin mi je rekao: ’Panić drži Vučića u šaci. Šta misliš da zna o njemu, a finansira mu i kampanju’“, rekla je ona ranije za NIN. Interesantno je i da je Halabrin stupila u kontakt svojevremeno s Panićem kako bi saznala sve o slučaju svog sina, međutim, Panić je tvrdio da ga ne poznaje.

Podsetimo, proteklih nedelja Panićevi sinovi se nalaze u fokusu javnost jer se susreću sa optužbama za prostituciju.

Braća Panić su zajedno sa četvoro uhapšenih organizovali prostituciju, tako što su na različitim internet stranicama objavili oglas sadržine da mlade i zgodne maserke pružaju usluge senzualne masaže za muškarce po ceni od 3.500 dinara do 10.000 dinara, ostavljajući nekoliko kontakt telefona na koja su se javljale oštećene i osumnjičena Sonja L. i na taj način se dogovarale sa klijentima na koju adresu da dođu.

Proteklih dana uhapšeno je još osoba zbog sumnje da su deo lanca prostitucije.

Bonus video: Hapšenje odgovornih lica za potonuće splava Kartel

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare