Uroš i Miloš Panić Foto: Instagram/milos____panic

Braća Uroš i Miloš Panić, kumići predsednika Srbije Aleksandra Vučića, danima uspešpetano izmiču nadležnim organima, otkako je za njima raspisana poternica jer su osumnjičeni da su bili na čelu organizovanog lanca prostitucije. Kako je tužilaštvo saopštilo, samo nekoliko sati pre početka akcije hapšenja, krimi-braća napustila su Srbiju i od tada im se gubi svaki trag. Za njima dvojicom može biti raspisana Interpolova poternica, a advokat Denis Bećirić u razgovoru za "Nova.rs" objašnjava koja je procedura.

U ponedeljak je u akciji policije uhapšena još jedna osoba, mladić I. Z. (26), kog tužilaštvo tereti da je „preduzeo radnje navođenja, podsticanja i organizovanja predaje oštećenih ženskih lica drugim licima radi prostitucije“. Prethodno su u ovoj akciji uhapšeni Vuk S. i Sonja L. zbog sumnje da su učestvovali u organizovanju prostitucije, dok su braća Panić, kako je navelo tužilaštvo, samo nekoliko sati pre hapšenja, uspeli da pobegnu van Srbije.

Pročitajte još:

„Interpolova poternica ne bi mogla automatski da bude pokrenuta u ovom slučaju. Ustaljena procedura jeste da nadležni moraju, barem, da pokušaju da im uruče poziv. Može da se dogodi da su oni ranije imali planove da putuju u inostranstvo, nevezano za ceo slučaj, te se ne može automatski pretpostaviti da su oni u bekstvu“, navodi Denis Bećirić.

Uroš i Miloš Panić Foto:Screenshot/Instagram/milos____panic

Kako objašnjava, durgačija bi bila situacijia da su osumnjičeni pobegli u trenutku kad je policija došla da ih traži, ali uopšteno, mora da se ispoštuje procedura uručenja poziva, traženja na adresi, a potom da postoji sumnja da su pobegli i da ih država potražuje.

„Što se tiče Interpolove poternice, ne postoje tačni razlozi zbog kojih se ona raspisuje. Svakako se taj mehanizam ne pokreće zbog bilo kog dela. Konkretno u ovom slučaju može da se raspiše, ali mora prvo da bude ispoštovana prethodna procedura“, zaključio je Bećirić.

Denis Bećirić Foto: Promo/Advokatska kancelarija Bećirić

Trenutno nije poznata lokacija osumnjičene braće Panić, ali postoje određena nagađanja. Na dan hapšenja i kada su informacije dospele u javnost oni su objavljivali fotografije i snimke iz noćnog provoda u Zagrebu. Pored ove lokacije, kako su ranije objavili mediji, podelili su i fotografiju sa još jednom osobom koja trenutno boravi u Dubaiju, pa se kao moguća lokacija na kojoj se nalaze navode i Ujedinjeni Arapski Emirati.

Kako je saopšteno iz tužilaštva braća Panić su sa nekoliko lica organizovali lanac prostitucije. Oni su na zvaničnom sajtu i na društvenim mrežama reklamirali „senzualne masaže za muškarce“. Na profilu kojim su reklamirali svoj „biznis“ bili su brojevi telefona na koje su se javljale oštećene, ali i uhapšena Sonja L. i tako se dogovarali oko usluga, cena ali i lokacija na koju bi trebalo da dođu.

Uros Panić i Vuk Stanković Foto: Screenshot/Instagram/vukeeeeee

Postojale su tri lokacije, u Zemunu, Novom Beogradu i Beogradu na vodi. Uhapšeni mladić Vuk S. osumnjičen je da je vodio nalog na drušvenoj mreži instagram, na kom je postavljao oglase o potrebama maserki u kom je stavio da je dnevna zarada i do 100 evra, takođe on je napravio i zvaničan sajt tantričke masaže. Cena usluga je varirala, a oštećene su odvajale od 50 do 70 odsto i davale organizatorima.

„Vuke makro!“

Koliko su braća Panić i njihovi saradnik Vuk S. mislili da su nedodirljivi govori i snimak koji su javno podelili na drušvenim mrežama, a na kojem se vidi upravo Vuk S. u luksuznom crvenom automobilu, dok su Panići iza kamere i dobacuju mu razne komentare, a u jednom trenutku u pozadini se čuje „Vuke makro!“, što govori da oni od javnosti nisu krili ni čime se bave, ali se niko nije obazirao na te komentare.

Podsećanja radi, Uroš Panić vrlo često je puno stranice crne hronike, ali je postao viralan na drušvenim mrežama snimcima bahate vožnje i luksuznog života. U žižu javnosti došao je kada je automobilom „lamborgini“ divljao kroz grad i vređao pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova. Nakon toga, uhapšen je automobil, koji je vraće rent-a-car agenciji koja je u vlasništvu ni manje, ni više nego upravo oca mladić, Petra Panića, kuma predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar