Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs, Shutterstock

U Novom Sadu je u noći između petka i subote provaljeno devet kioska, marketa i prodavnica brze hrane, saznaje portal Nova.rs.

Autor: Uglješa Bokić

Provale su izvršene na teritoriji čitavog Novog Sada. Iz nekih provaljenih objekata su počinioci uspeli da ukradu izvesnu količinu novca, dok su u drugima izvršili samo premetačinu u potrazi novcem i robom, ali ništa nije ukradeno pa je shodno tome tužilaštvo kvalifikovalo dela kao teške krađe i teške krađe u pokušaju.

Pročitajte još:

Za sada policija traga za počiniocima ovih provala. Međutim, kako saznajemo od izvora iz MUP-a, svi objekti su obijani na isti način pa se pretpostavlja da je objekte obijalo jedno ili
jedna grupa lica.

Ono što je zanimljivo je to, što su provale počinjene na veoma sličan način kao što su to radili dečaci V.P. (13) i Z.P. (9), koji su krajem prošle godine izvršili seriju provala po Novom Sadu, ali i koji su i brutalno prebili i opljačkali Todora Šunjku (75) iz Tovariševa koji je od zadobijenih povreda preminuo.

Dečaci su tada smešteni u Centar za socijalni rad u Novom Sadu, jer nisu krivično odgovorni pošto i jedan i drugi imaju manje od 14 godina. Međutim oni su ubrzo pobegli iz Centra za
socijalni rad, jer prema našim zakonima ne mogu biti smešteni u ustanovu zatvorenog tipa upravo zbog njihovih godina.

Prema onome što smo nezvanično saznali od izvora u MUP-u, ovi dečaci su i sinoć najverovatnije izvršili ovih devet provala, ali se sumnja da su i prethodnih dana upravo oni

sporadično obijali razne objekte po Novom Sadu, ali je ovo do sada najveća serija pljački i pokušaja pljački za jednu noć.

Kako navode izvori iz MUP-a, stariji dečak uglavnom obija vrata, dok mlađi koristi svoju sitnu građu da se uvlači kroz šalterske otvore i male prozore.

Ovim dečacima zakon praktično ne može ništa zbog njihovog uzrasta, a oni to obilato koriste. Pre nego što su počeli seriju pljački, usmrtili su čoveka u Tovariševu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare