Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs, Shutterstock

Dečaci (13) i (11) koji su 14. aprila prošle godine u Tovariševu mučki prebili Todora Šunjku (75) i tom prilikom naneli mu teške telesne povrede od kojih je posle tri meseca agonije preminuo, a zatim u Novom Sadu počinili 32 krađe i pokušaja krađe, pobegli su iz smeštaja ustanove socijalne zaštite, a kako se saznaje nastavili su da haraju po Novom Sadu.

U prilog tome ide i snimak koji se pojavio na društvenim mrežama na kojem se vidi kako je stariji od njih dvojice obio nekoliko lokala na Sentandrejskom putu u noći između ponedeljka i utorka.

Pročitajte još:

Oni, kako se saznaje, s obzirom na to da su u pitanju mlađi maloletnici, nisu mogli biti smešteni u ustanovu zatvorenog tipa, a to su i iskoristili da pobegnu. Policija je obaveštena i traga za njima.

Kako je potvrđeno iz novosadskog Osnovnog javnog tužilaštva, postupak dokaznih radnji protiv majke je u toku.

View this post on Instagram

A post shared by 192.RS (@192_rs)

„Povodom krivične prijave PU Novi Sad, zaprimljene kod ovog Tužilaštva dana 10.07.2023. godine, pred ovim Tužilaštvom u toku je postupak dokaznih radnji protiv S.N. zbog krivičnog dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica iz člana 193 stav 1 Krivičnog zakonika, te će nakon prikupljenih svih dokaza i sagledavanja celokupnog činjeničnog stanja biti doneta javnotužilačka odluka“, navedeno je.

Za to vreme majka ima starateljstvo nad njima, a ukoliko bi joj pak bilo oduzeto jedino je moguće da nadležni Centar za socijalni rad primeni mere koje su u njegovoj nadležnosti kao organa starateljstva. Te mere, dok ne napune 14 godina ne mogu biti smeštanje u ustanovu zatvorenog tipa, piše Blic.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar