Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs, Shutterstock

Trinaestogodišnji Novosađanin koji je priveden sa šesnaestogodišnjim sugrađaninom zbog sumnje da je proteklih nedelju dana počinio više pljački širom Novog Sada, predat je u nadležnost Centra za socijalni rad odakle je ponovo pobegao i odmah je počinio još jednu pljačku.

Dečak je zajedno sa mlađim bratom (11) osumnjičen da je 14. aprila prošle godine u Tovariševu ubio Todora Šunjku (75) i oni nisu mogli biti smešteni u ustanovu zatvorenog tipa zato što su mlađi maloletnici, a to su i iskoristili da pobegnu iz Centra za socijalni rad.

Pročitajte još:

Policija je utvrdila da su nakon bega maloletna braća počinila 32 krađe i pokušaja krađe a sada se Z.N. sa prijateljem sumnjiči da je počinio još najmanje devet teških krađa i četiri pokušaja teške krađe širom Novog Sada.

Nadležni ne znaju šta će sa maloletnim ubicama i pljačkašima

Kako se nezvanično saznaje, maloletna braća zadaju ozbiljne glavobolje nadležnima iz novosadskog tužilaštva i policije jer je zakon na njihovoj strani i ne mogu im ništa zato što su mlađi od 14 godina.

View this post on Instagram

A post shared by 192.RS (@192_rs)

„Ovo je već izmaklo svakoj kontroli zato što je maloletnik ponovo smešten u ustanovu iz koje je već jednom pobegao a sada je to ponovo učinio za manje od 24 sata i odmah počinio još jednu pljačku. Mlađi brat mu nije ništa bolji i stvarno ne znamo šta ćemo sa njima zato što je zakon na njihovoj strani. Počine krivično delo, mi ih sklonimo sa ulice a oni pobegnu i tako u krug“, priča izvor blizak istrazi koja je pokrenuta protiv maloletnog Z.N. zbog novog krivičnog dela.

Dodaje da će sigurno ponovo biti predati u nadležnost Centra za socijalni rad jer nemaju gde sa njima, piše Blic.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare