Federalna uprava policije je večeras na lokacijama kod Ilidže i Hadžića uhapsila tri osobe koje su na društvenim mrežama tvrdile da imaju informacije u vezi sa nestankom dvogodišnje iz Srbije, Danke Ilić koja se vodi nestala i za kojom traga skoro cijeli region.

Federalna uprava policije je večeras na lokacijama kod Ilidže i Hadžića uhapsila tri osobe koje su na društvenim mrežama tvrdile da imaju informacije u vezi sa nestankom dvogodišnje devojčice iz Srbije, Danke Ilić koja se vodi nestala i za kojom traga skoro ceo region, podseća N1 Sarajevo.

Kako javlja reporter N1 Mladen Vujinović, uhapšeni su dovedeni u zgradu Federalne uprave policije gde će biti obavljena kriminalistička obrada.

Kako se saznaje, oni su prilikom TikTok live prenosa tražili 10.000 eura da otkriju lokaciju devojčice te su tvrdili da je drže u podrumu.

Odmah po hapšenju, izjavili su da su se “samo šalili”. Svi uhašeni su članovi jedne porodice.

PROČITAJTE JOŠ

Istražitelji Odseka za sajber kriminal Federalne uprave policije locirali su putem IP adresa osobe koje su tvrdile kako imaju saznanja o nestanku deteta, odnosno koje su tražile 50 hiljada KM za otkrivanje informacija.

“Maloletna devojčica nije pronađena na teritoriji Hadžića, a u toku je kriminalistička obrada lica lišenih slobode”, kazao je federalni inspektor Ervin Mušinović.

Podsetimo, juče se na društvenim mrežama pojavio video snimak nadzorne kamere kuće koja se nalazi u blizini mesta gde je u 13:45 sati nestala Danka Ilić.

Na snimku se vidi automobil koji žurno prolazi u 13:47 sati, a devojčića je nestala nešto pre toga, odnosno u 13:45, kako je njena majka izjavila.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare