Branislav Brano Mićunović Foto: Facebook/Brano Mićunović

Branislav Brano Mićunović sahranjen je danas na groblju u Moštanici kod Nikšića, a među ožalošćenima je bio i Milo Đukanović sa suprugom.

Njegovoj sahrani prisustvovao je veliki broj građana Nikšića i drugih gradova Crne Gore i regiona, ljudi iz političkog, kulturnog, sportskog miljea.

Na večni počinak Brana Mićunovića ispratio je bivši predsednik Crne Gore Milo Đukanović sa suprugom Lidijom i sinom Blažom.

Na sahrani funkcioneri DPS-a

Mićunovićevoj sahrani prisustvovali su bivši i sadašnji funkcioneri DPS-a.

Saučešće porodici na groblju u Moštanici izjavili su sadašnji predsednik DPS-a Danijel Živković, šef poslaničkog kluba te partije Andrija Nikolić i portparol stranke Miloš Nikolić, piše Blic.

U ime bratstva Mićunović od Brana Mićunovića oprostio se i nekadašnji ministar kulture u Vladi Crne Gore Branislav Mićunović.

„Branov odlazak je preteško saznanje. Branov odlazak svi doživljavamo kao veliki gubitak , zato što smo bili naviknuti na njegovu ljubav, uzdani u njegovu pažnju i odlučnost, zato što je bio čovek koji je znao i umeo da drži datu reč u porodici, bratstvu, među prijateljima koji se ne mogu izbrojati. Jeste, dobro znamo da je Brano bio posebnog kova i da je njegova pojava u svakoj prilici plenila radošću, jednakom radošću u neposrednom susretu sa njim baš kao i na pogled iz najveće daljine.

Nije tu po sredi samo jedna posebna persona ,snažna ličnost, hrabra i slobodna u svojim životnim stavovima i odlukama nego je Branovo biće bilo protkano velikodušnom predusretljivošću za čoveka pored sebe. Imao je pola duše za sebe a pola za prijatelja. Umeo je da ohrabri i podrži, da stane u zaštitu i pritekne u pomoć nevoljniku, bio mu on znan ili ne, ko god on bio…“, rekao je Mićunović.

„Tata voleo bih samo da ti se zahvalim od mene i od tvoje ćerke Andree što si nas napravio ljudima kakvi jesmo. Nedostajaćeš nam zauvek, ali ćeš živeti u našim srcima i mislima“ – oproštajne su reči sina Brana Mićunovića Đorđa.

Preminuo od posledica teške bolesti

Podsetimo, Brano Mićunović je decenijama bio u fokusu javnosti u zemlji i regionu, dok je njegovo ime povezivano sa brojnim aferama — za neke je bio „ponos Crne Gore“, dok je za druge kriminalac i „gospodar Crne Gore“, bez čijeg se odobrenja nije mogao završiti nijedan ozbiljniji posao u sivoj zoni.

PROČITAJTE JOŠ

Rođen je 1953. godine u Nikšiću, a u mladosti je trenirao boks i bio pripadnik elitne 63. padobranske brigade nekadašnje JNA.

Branislav Brana Mićunović preminuo je od posledica teške bolesti, s kojom se dugo borio. Preminuo je u Budvi. Već duže vreme imao je zdravstvene probleme, a nedavno je bio podvrgnut i operaciji. Njegovo zdravstveno stanje je bilo veoma teško, što je dovelo do tragičnog ishoda, i ni lekari koji su specijalno došli iz Beograda nisu uspeli uz sve napore da ga spasu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare