nestao Danijel Ćesal (44) Foto:privatna arhiva

Misteriozni nestanak srpskog kamiondžije Danijela Ćesala u Švedskoj, razjašnjen je. Vozač kamiona je dobro, ali nije mogao da se javi na telefone jer se trenutno nalazi u zatvoru u Geteborgu, jer mu je u kombiju pronađena veća količina droge.

Inače, vest da je profesionalni vozač iz Vršca nestao na društvenim mrežama objavili su njegovi prijatelji koji us molili sve da im se obrate i pomognu im ukoliko imaju neke informacije o njemu. Takođe, oni su u toj objavi koja se masovno delila na mrežama objavili da je on poslednji put viđen 16. januara na putu iz Geteburga ka Malmeu. Naveli su da je tada poslednji put snimljen na benzinskoj pumpi, piše Kurir.

Pročitajte još:

Danijel se nalazi u pritvoru u Geterborgu! Nije propao u zemlju kao što su svi mislili i objavili, nažalost istina je drugačija. Nema nikakve misterije – navodi prijatelj Danijela Ćesala i dodaje:

„On je lišen slobode kada je švedska policija u njegovom kombiju beogradskih tablica pronašla veću količinu droge. Navodno, utvrđuje se da je on radio za jednu švedsku bandu koja se bavi krijumčarenjem droge. Sumnja se da je on samo bio prevoznik, s obzirom da je imao uredne papire i dokumentaciju da se slobodno kreće iz mesta u mesto, kao i da prelazi granice. Mislio je da je bezbedan i da neće biti na meti policije“, kaže sagovornik.

Operativnim podacima istražitelji iz Švedske dobili su informaciju da se u kombiju nalazi droga. Navodno, Danijela je presrela policija i detaljnim pretresom utvrdila da se u kombiju nalaze paketi sa drogom. Ćasal je proveo tri dana u pritvoru, a sada se nalazi u istražnom pritvoru gde treba da bude dve nedelje – objašnjava i tvrdi njegov prijatelj i dodaje: Voaču iz Srbije dodeljen je branilac po službenoj dužnosti.

BONUS VIDEO; Hapšenje osumnjičenog za dilovanje droge

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar