Nikola Bojović i Luka Bojović Foto:E-Stock_aleksandar_baclija/EPA/VICTOR LERENA

Nikola Bojović, rođeni brat vođe zemunskog klana Luke Bojovića, surovo je ubijen dok je išao da odnese doručak bolesnom ocu Vuku Bojoviću. Nikola je pao kao žrtva kvrene osvete u ratu porodica Bojović i Šaranović, po surovom principu "brat za brata".

Nikola Bojović ubijen u centru Beograda 28. aprila 2013. godine, a posebnu surovost ovom činu daje činjenica da je Nikola ubijen dok je svom bolesnom ocu, Vuku Bojoviću, nosio doručak iz pekare, kao što je radio svakog dana. Nikola je napadnut na ulici, rano ujutru, nešto posle 7 časova, u Ulici carice Milice. Iako mu je rođeni brat Luka Bojović, vođa zemunskog klana, bio strah i tepet u podzemlju, Nikola nije važio za žestokog momka i imao je nadimak Pekar, jer je držao pekaru. Kasnije se ispostavilo da je ubistvo čin krvne osvete, po principu „brat za brata“, a da iza ove surove likvidacije stoji klan Šaranović, čiji su članovi osuđeni za ovaj zločin ili i sami pobijeni.

Pročitajte još:

Tokom suđenja optuženima za ubistvo Nikole Bojovića moglo je do detalja da se čuje kako je sve funkcionisalo i ko je umešan u ovu likvidaciju, jer je jedan od članova kriminalne grupe, Miloš Vojinović, postao svedok okrivljeni i pristao je da ispriča sve što zna o ostalim članovima klana. A znao je dosta, između ostalog i o ljudima umešanim u ubistvo Nikole Bojovića. Takođe je na suđenju emitovan i snimak poslednjih trenutaka u životu Nikole Bojovića.

Nikola Bojović Foto:MUP

Optuženima za ubistvo Nikole Bojovića, kojima se na teret stavljala i likvidacija Miloša Vidakovića u Budvi, osuđeni su na ukupno 148 godina zatvora. U tu brojku nisu uračunata dvojica optuženih iz tog postupka, Slobodan Šaranović, koji nije dočekao kraj procesa jer je i sam likvidiran u Budvi i Rako Koljenšić, kome se još uvek sudi u Crnoj Gori.

Direktni izvršilac zločina u Carice Milice, Saša Cvetanović Sađa Cvetanović zvani Pitbul, rodom iz Vranja, dobio je 35 godina, koliko je sud odrezao i Slaviši Novakoviću. Vođa grupe, Miloš Delibašić osuđen je na 30 godina zatvora, a svedok okrivljeni Miloš Vojinović, koji je ubio Miloša Vidakovića u Budvi, za taj zločin osuđen je na 17 godina zatvora. Član grupe Goran Maletić osuđen je na godinu dana, a Ratko Koljenšić, u odsustvu na 30 godina zatvora.

Saša Cvetanović Pitbul Foto:MUP Srbije

Neposredni učesnici likvidacije Nikole Bojovića bili su Saša Cvetovanović koji je pucao i Ratko Koljenšić koji je bio „marker“ – izviđač koji je pucaču najavio dolazak žrtve. Na snimku, koji je emitovan u Specijalnom sudu, vidi se kako Koljenšić vadi ruku iz džepa u trenutku nailaska Bojovića, a onda se približava Saša Cvetanović koji puca u žrtvu. Bojović pada, pokušava, valjajući se po zemlji, da izbegne metke, ali ne uspeva.

Kada je čitano antropološko veštačenje snimka, veštaci su rekli da je osoba koja je pucala u Bojovića zdepasta, što je izazvalo reakciju Cvetanovića, koga je ta konstatacija pogodila.

Kao nalogodavac je označen Slobodan Šaranović, koji je ubijen u Budvi, u februaru 2017. godine, a njegova likvidacija nikada nije razjašnjena. Zanimljivo je da je tokom suđenja likvidiran i Jugoslav Cvetanović, rođeni brat Saše Cvetanovića ubice Nikole Bojovića, u Vranju u septembru 2017. godine. Za likvidaciju Cvetanovića osuđen je Marjan Vujačić, na 30 godina zatvora. Motiv ubistva je krvna osveta, jer je Nikolina likvidacija bila odmazda za ubistvo Brana Šaranovića, u Beogradu 2009. godine.

Foto: Facebook/Privatna arhiva

Marjan Vujačić je Podgoričanin bio je egzekutor škaljarskog klana, a osim Jugoslava Cvetanovića u Srbiji, u Crnoj Gori ga je tužilaštvo teretilo da je livkidirao dva člana suparničkog, kavačkog klana – Mila Ilića u aprilu 2019. godine i Veska Kalezića 2018. godine. Vujačić se dovodio u vezu i sa likvidacijom Gorana Tasića Gokčeta, kriminalca iz Vranja koji je ubijen u Amsterdamu u Holandiji.

BONUS VIDEO: .Hapšenje osumnjičenih u Pančevu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar