Srpska Crnja Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Stravičan zločin u Srpskoj Crnji, kada je S. M. (44) u porodičnoj kući polila benzinom i zapalila sina Acu T. (26) po svireposti podseća na slično zlodelo iz 2020. godine zbog kojeg je počinilac prvostepeno osuđen na kaznu doživotnog zatvora.

Osumnjičena za surovi zločin, S. M. nalazila se već na odsluženju kazne kućnog zatvora i na nozi je imala nanogicu, kada joj je u posetu došao sin. Ali viđenje majke-osuđenice i sina pretvorio se u pravi košmar kada je S. M. benzinom polila sina i potom ga zapalila.

Srpska Crnja Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Mladić je teško povređen, prva pomoć mu je ukazana u zrenjaninskoj bolnici a potom je prebačen u Klinički centar Vojvodine gde mu se lekari bore za život. Nesrećni mladić zadobio je opekotine po celom telu.

Pročitajte još:

Komšije su ispričale da je u trenutku napada bio prisutan i sadašnji partner S. M. Pre napada sin i majka su se posvađali, došlo je do koškanja, da bi ga onda ona polila benzionom i zapalila. Inače, u toj kući se, kako pričaju komšije, okupljalo sumnjivo društvo a bančilo se skoro svako veče. S. M. je uhapšena, a od sudbine njenog sina zavisiće i za koje krivično delo će biti optužena i kolika će joj kazna biti izrečena.

Najsuroviji način povređivanja

Polivanje benzinom i paljenje žrtve je jedan od najsurovijih načina da se povredi neko, jer su posledice stravične i ostaju doživotno, a žrtva pati u najtežim mukama.

Foto: Facebook

Radomir Blagojević (56) iz mesta Radinac kod Smedereva osuđen je prvostepeno u Višem sudu u Beogradu na kaznu doživotnog zatvora zbog teškog ubistva i on je bio treći okrivljeni kome je izrečena najstroža kazna koju poznaje srpsko zakonodavstvo. On je osuđen zbog stravičnog zločina koji je izvršio 13. jula 2020. godine u ulazu zgrade u Surčinskoj ulici u Novom Beogradu.

Foto: Facebook

On je tada sačekao svoju bivšu emotivnu partnerku Zoricu Kalinić (66). Razgovor se pretvorio u svađu, a uplašena žena je odbila da pusti Radomira u stan. Tada je on iz kanistra koji je poneo sa sobom, polio Zoricu benzinom i zapalio je.

Žena je zadobila teške povrede, a Blagojević je pobegao. Zorica je zadobila opekotine 2. i 3. stepena‚. Preminula je dva dana posle napada, 15. jula. Imala je opekotine glave, vrata, trupa i udova, oko 87 odsto tela. Ona je bila toliko opečena da je komšije, koje su nesrećnoj ženi prve pritekle u pomoć, nisu prepoznale.

Policija je brzo identifikovala osumnjičenog i on je uhapšen šest dana posle zločina u zajedničkoj akciji beogradske i smederevske policije.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Blagojević je osuđen i za silovanje jedne žene u Radincu u kome je stanovao, u junu 2020. godine. On je u večernjim satima presreo žrtvu, pocepao joj odeću, tukao je po licu, glavi i telu, a potom je silovao i opet tukao. Žena je tom prilikom zadobila niz povreda i razderotina po telu.

Foto: Zoran Lončarević

Prvostepenom presudom Višeg suda u Beogradu osuđen je na doživotnu robiju zbog ubistva Zorice Kalinić, kao i na četiri godine zatvora zbog silovanja u Radincu. U Apelacionom sudu u Beogradu za početak novembra bila je zakazana sednica na kojoj se raspravljalo o presudi Radomiru Blagojeviću.

BONUS VIDEO: Požar u Subotici

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar