Policija, ilustracija
Foto: Shutterstock/V Dragana

Oko 20 osoba povređeno je večeras u sudaru putničkog i teretnog voza nedaleko od Odžaka, saopštio je MUP večeras.

Na društvenim mrežama objavljene su fotografije sudara, na kojima se vidi kako je putnički voz naleteo na zadnji deo teretnog voza.

View this post on Instagram

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Putnički voz je nakon sudara izleteo sa šina, povređeni se, kako su naveli iz MUP, prevoze u Dom zdravlja Odžaci i u bolnicu u Somboru. Prilikom sudara vozova, mašinovođa je povredio rame.

Železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja, koju čine ekipe kompanija „Srbijavoz“ i „Infrastrukture železnice Srbije“, odmah su se uputile na mesto nezgode i prema prvim informacijama uzrok nezgode je ljudski faktor.

Istraga je u toku kako bi se utvrdilo ko je odgovoran za večerašnji sudar, a osim Železničke komisije, na mesto sudara odmah su stigli i predstavnici MUP-a Srbije, kao i Hitna pomoć koja je povređene putnike i mašinovođe u najkraćem roku prevezla u dežurnu zdravstvenu ustanovu u Odžacima u kojima su zbrinuti i gde su dobili neophodnu negu.

“Srbijavoz naglašava da je bezbednost putnika i celokupnog železničkog saobraćaja prioritet naše kompanije, i da ćemo nastaviti da činimo sve kako se ovakve i slične nesreće u budućnosti više ne bi događale“, navodi u saopštenju.

***

BONUS VIDEO: Izbegnut sudar vozova u Zemunu: Šta je uzrok incidenata i kako se mogu sprečiti?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar