Foto: Rob Todd / dmg media / Profimedia, David Parry / PA Images / Profimedia

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal proširilo je istragu protiv Ljubomira Romanova, kome se već sudi zbog toga što je, prema navodima optužnice, poharao vile prebogatih članova džetseta u Londonu, a na teret mu se stavlja i da je oprao novac prodajući plen iz provala.

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal (JTOK) danas je proširilo istragu prema osumnjičenima Ljubomiru Romanovu i Mirki Nikolić, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili produženo krivično delo pranje novca, navodi se u saopštenju JTOK.

Pročitajte još:

„Osumnjičenima se stavlja na teret da su u periodu od februara do decembra 2022. godine prodavali zlatari u Beogradu veću količinu dukata Franc Jozef kao i šest zlatnih poluga iz Švajcarske za koje se sumnja da su pribavljene izvršenjem krivičih dela koje su Ljubomir Romanov i Robert Konovalov Radosavljević vršili po Ujedinjnom Kraljevstvu i Švajcarskoj te su prodajom pribavili osam i po miliona dinara (72.000 evra) koje su posle ulagali u kupovinu stana u Beogradu i time pokušali da prikrju nezakonito stečenu imovinu“, saopštilo je tužilaštvo.

Tamara Eklston
Tamara Eklston Foto:Tanjug/Photo by Joel Ryan/Invision/AP

Osumnjičena lica će u Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal u toku dana biti saslušana na okolnosti naredbe o sporovođenju istrage.

Između ostalih, grupa se tereti i da je opljačkala vilu Tamare Eklston i tada je postao svetski poznat. Upad u luksuznu vilu Tamare Eklston u Londonu najpoznatija je pljačka koju je izvela ozloglašena četvorka prevođena Alfredom Lindlijem, pljačkašem za kog se sumnjalo da se krije u Beogradu. Tog 13. decembra 2019. godine Lindlijeva banda uspela je da upadne u kuću bogate naslednice i ukrade nakit i druge dragocenosti u vrednosti od 26 miliona funti. Kako im je to pošlo za rukom uprkos nadzornim kamerama i čitavom timu obezbeđenja koji nadgleda vilu vrednu 45 miliona funti?

BONUS VIDEO: Hapšenje osumnjičenog za ubistvo u Zemunu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar