Oduzimanje "lamborginija" koji je vozio Uroš Panić, koji je o svojim "poduhvatima" na beogradskim ulicama snimao klipove, a u kojima je neretko vređao policajce, nema nikakav pravni osnov i obavljeno je u propagandne svrhe, odnosno kako bi se umirila javnost, smatra advokat Ivan Simić. Prethodno je, podsećanja radi, narodni poslanik Đorđe Miketić saopštio da je podneo krivičnu prijavu protiv Panića pošto, kako je rekao, "policija ne sme".

Policija je objavila da je oduzela limuzinu „lamborgini“ koju je vozio Uroš Panić, sin Petra Panića, kuma predsednika Republike Aleksandra Vučića. Mlađi Panić poznat je i kao i „zvezda“ društvene mreže Tik-tok, a odnedavno je i samozvani „beogradski fantom“.

Pročitajte još:

On je postao poznat po bahatoj vožnji koju snima telefonom, a klipove, u kojima često vređa policajce, objavljuje na društvenim mrežama. Iako je protiv njega podneto nekoliko desetina prekršajnih i krivičnih prijava zbog saobraćajnih prekršaja, a oduzimana mu je i dozvola, on je nastavio sa rizičnom vožnjom. Na snimcima koje je objavljivao vidi se i njegov odnos prema saobraćajnim policajcima, ali je, čini se, poslednjim klipom u kome brutalno vređa ceo MUP i sebe proglašava novim „beogradskim fantomom“ kome policija ne može ništa, preterao.

To je izazvalo bes javnosti, ali i nezadovoljstvo unutar MUP Srbije.

Konačno je usledila i malo žešća reakcija policije koja je oduzela „lamborgini“, ali pitanje je koliki su dometi i koja je svrha takvog poteza policije, u koji mnogi sumnjaju.

„To vozilo može da bude samo privremeno oduzeto uz potvrdu o privremeno oduzetim predmetima, ako je urađeno bez sudskog naloga. Ne postoji pravni osnov, za koji mi znamo, da taj automobil koji je ta mlada osoba vozila, bude trajno oduzet. To je urađeno u propagandne svrhe, kako bi se umirila javnost i kako bi se pokazalo da niko nije iznad zakona, ali je očigledno da su neki ljudi, ipak, nedodirljivi“, objašnjava advokat Ivan Simić.

Po njegovim rečima, ovim činom pojedinci na pozicijama u MUP Srbije pokušavaju da udovolje javnosti, ali i policajcima.

„Moguće je da je ovaj potez i rezultat neslaganja različitih struja u MUP Srbije, ali je, pre svega, to markentinški trik kojim treba da se umire građani, pa i pojedini policajci, ali i da država demonstrira pravnu silu i jednakost građana pred zakonom. Nije jasno zašto nešto ranije nije urađeno, jer bahati vozači često izazivaju teške saobraćajne nesreće. Nadam se da će ovaj potez MUP ipak biti neka pouka za tog mladića“, naglašava advokat Ivan Simić.

Ivan Simić, advokat
Ivan Simić Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Jurnjava u Budvi

Mladi Panić se bahato ponaša i u zemljama u okruženju, o čemu svedoči situacija koja se dogodila prošle godine u Budvi, kada su pokušali da ga zaustave crnogorski saobraćajci. On je prešao u suprotnu traku i pobegao, ali je brzo identifikovan i lociran u hotelu gde je odseo.

Tada doduše nije vozio „lamborgini“, već „samo“ BMW. Oduzeta su mu dokumenta koje je dobio posle odlaska kod sudije za prekršaje gde je kažnjen sa 300 evra.

I ispred suda je Uroš bahato parkirao, pa mu je „pauk“ odneo automobil, pa je morao da plati i dodatnu kaznu, tako da mu crnogorska policija nije ostala u dobrom sećanju.

BONUS VIDEO: Sudar u beogradskom naselju Žarkovo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar