Bojan Mirković Foto: Privatna arhiva

U Višem sudu u Beogradu danas je za 22. januar odloženo suđenje petorici optuženih za učešće u ubistvu Bojana Mirkovića 12. novembra 2020. godine, u garaži zgrade u beogradskom naselju Belvil.

Suđenje je odloženo zbog izostanka jednog od branilaca u postupku, a koji je sud obavestio da je bolestan.

Pročitajte još:

Ipak, ono što je obeležilo današnje ročište jeste da je sudija prvooptuženom Lazaru Tejiću rekao da je obavešten od strane Uprave za izvršenje krivičnih sankcija da je u njegovoj u ćeliji u Okružnom zatvoru pronađena konzola za igrice.

Sudija je rekao Tejiću da ostane u sudnici kada svi izađu kako bi popričali.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Lazar Tejić je optužen kao neposredni izvršilac ubistva, dok su optuženi za teško ubistvo u saizvršilaštvu njegov očuh Bojan Kovačević, Ivan Nikčević i Dušan Kokoruš. Tejić je optužen i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Svi optuženi su uhapšeni desetak dana nakon ubistva. Sa slobode se brane Kokoruš, Kovačević i Nikčević.

Istraga protiv njih četvorice sprovedena je zbog sumnje da su po prethodnom dogovoru, učestvovali u ubistvu Mirkovića. Nadležni organi pronašli su oba pištolja iz kojih je pucano na Mirkovića, kao i bicikl kojim je neposredni izvršilac došao na mesto izvršenja i kojim se posle udaljio.

Takođe je pronađen GPS uređaj koji je korišćen za praćenje Mirkovića pre ubistva. „Biološki tragovi i vremensko-prostorna analiza potvrduju umešanost svih okrivljenih“, istaklo je ranije tužilaštvo.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar