Foto: Nova.rs,Facebook/ljubisa.vasic.338

Ljubiša Vasić, poznat i kao "prva frizura Srbije" i Šiškica, u pritvoru je od aprila zbog posredovanja u prostituciji, a selo Mihajlovac je proslavio po kafani za koju se ispostavilo da je bila i "bordel". U fokusu javnosti ponovo se zatekao nakon vesti da su u njegovoj kući pronađene egzotične životinje poput aligatora i pitona, međutim, ispostavilo se da je on imao samo majmuna "marmozet". Portal Nova.rs obišao je Vasićev pet šop u Smederevu, a njegova porodica nam je otkrila odakle im majmunica Fanči.

Vasić je ranije hapšen zbog posredovanja u prostituciji, koja se dešavala u njegovom hotelu „Nina sa prenoćištem“, a sada zbog posedovanja egzotičnih životinja.

Slobodan Svrzić, advokat porodice Vasić, objašnjava šta se zapravo dogodilo.

„Objekat ugostiteljski „Nina“ je registrovan, pet šop je takođe registrovan za prodaju kućnih ljubimaca i radi već 7 godina. Ogroman pritisak se vršio na inspektora veterine. Nesporno je da se tu nalazio majmun koji postoji već godinama, to je poklon iz Češke. To je bio eksponat, a ne predmet prodaje. Spominje se neki aligator i razne zmije, koje mi nemamo“, objašnajva branilac Svrzić.

Slobodan Svrzić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Kako nam je ispričao advokat, on je bio u poseti Vasiću, a otkrio je i reakciju Ljubiše na trenutna dešavanja.

„On je zatečen i zbunjen, bio sam kod njega u zatvoru. On je sve saznao iz medija na televizoru, čeka mene da dođem i ispričam mu šta se dešava“, objasnio je advokat.

Porodica je najavila tužbu protiv medija zbog naslova o tome kako Vasić poseduje sve pomenute životinje.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Porodica prolazi kroz linč i stub strama, stres… Šta da vam kažem, zabranili su mi da radim, pet šop je zatvoren, ja uskoro neću imati da hranim te životinje. Treba da plaćam kiriju i doprinose, a ne mogu da radim, ne znamo na osnovu čega je zabranjeno da se bavim prodajom. Njih ne zanima kako ću ja da plaćam sve to“, ispričala je Jelena Vasić, uznemirena supruga Ljubiše Vasića.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Podsećanja radi, Ljubiša Vasić je uhapšen u martu ove godine kada je policija upala u njegov objekat „Nina sa prenoćištem“ i tada su zatekli goste „u orgijama“. Minule nedelje pojavila se vest kako je u njegovoj kući pronađen veći broj egzotičnih životinja.

Pročitajte još:

Kako je saopštio MUP, inspektori kriminalističke policije su u kući osumnjičenog pronašli četiri mrežasta pitona, loptastog pitona, četiri guštera „nilski varan“, guštera „savanski varan“, američkog aligatora, burmanskog pitona, bou konstriktor, sant bou i majmuna „marmozet“.

Mediji su objavili da je reč o Ljubiši Vasiću, ali kako se na kraju ispostavilo, kod Vasića je pronađen samo majmun. Kod drugog čoveka su pronađene ostale životinje, među kojima je i aligator.

Kako smo saznali od porodice, majmun je bio poklon koji nije namenjen za prodaju. U pitanju je ženka, a ime joj je Fanči.

Ona je trenutno oduzeta i ne znaju da li će moći da se vrati u pet šop Vasića.

@nova.rs_portal Vodimo vas sa nama na teren #fyp #foryou #srbija #vesti #fypsrb #fypsrbija #tiktoksrbija FAKE BODY #FAKEBODY ♬ FEEL THE GROOVE - Queens Road, Fabian Graetz

Ovde je boravila do momenta pretresa objekta.

Ceo pet šop održava Jelena, zajedno sa ćerkom Ninom. Kako kažu, uvek su imali mnogo posla, a kupci su bili iz cele Srbije. Pet šop je trenutno zatvoren, a supruga Ljubiše Vasića je pustila ekipu Nova.rs da uđe unutra i vidi životinje.

BONUS VIDEO: Akcija MUP-a – hapšenje zbog prostitucije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar