Suđenje kriminalnoj grupu Veljka Belivuka Foto:Stefan Tomasevic/ATAImages/TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC/Goran Srdananov/Nova.rs/E-stock/Miloš Rafailović

Suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i ostalim optuženima za pripadnost kriminalnoj grupi koja je optužena za sedam ubistava, trgovinu drogu i oružjem, otmice i jedno silovanje u prostorijama na stadionu FK Partizan, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Ustaničkoj. Današnje suđenje nastavljeno je sa izvođenjem pisanih dokaza, tačnije naredbe suda za telekomunikacije Veljka Belivuka i Zdravka Radojevića.

„Zdravko Radojević je lice iz kriminogene sredine i to opravdava njegov nestanak. Takođe, pojavljuju se lica sa dvostrukin svojstvom. Tužilaštvo prikuplja dokaze protiv Zdravka Radojevića, a onda se ti dokaze koriste protiv drugih ljudi, a on dobija status oštećenog. Predlažem izdvajanje ovih dokaza“, rekao je advokat Nikola Jerković na početku suđenja.

Zdravko Radojević Foto:privatna arhiva/drustvene mreže

Tužilac Saša Ivanić se usprotivio tom predlogu.

„Tužilaštvo nije imalo krivičnu prijavu protiv Zdravka Radojevića. Predistražni postupak služi za prikupljanje dokaza da bi se pokrenula krivična prijava. Listinzi nečijih poziva su zakoniti dokaz“, rekao je tužilac Saša Ivanić.

Milan Ljepoja Foto:MUP Srbije

Pregledane su i naredbe za sprovođenje istrage u vezi sa telefonskim pozivima ubijenog Milana Ljepoje. Svi ovi dokumenti prikazuju se u vezi sa optuženim Markom Miljkovićem.

Pregleda se i dokumentacija o uvidu u sadržaj telefona i evidenciju poziva Marka Budimira, Dejana Tešića, Srđana Lalića, Nikole Spasojevića, Veljka Belivuka, Vladimira Greka, Nemanje Đurića, Nebojše Jankovića.

„Brojevi navodno nestalog Vukićevića se spominju u evidenciji baznih stanica i on je smatran osumnjičenim“, rekao je advokat Jerković, dok je tužilac istakao da se protivi izdvajanju dokaza iz prethodno navedenih razloga.

Dejan Lazarević Foto:Antonio Ahel/ATAImages

Advokat Dejan Lazarević takođe se osvrnuo na pitanje zakonitosti pregledanim naredbi.

„Osnovno je da je naredbama navedneo ime i prezime okrivljenih sa nekim brojevima telefona i imejlovima koji njima ne pripadaju. Mislim da je reda radi određeno da se slušaju neki brojevi telefona. Ovde ima gro naredbi za bazne stanice u periodima posle lišenja slobode okrivljenih. Za Belivuka imamo sadržine razgovora i bazne stanice od 9. februara do januara 2022. godine. Spasojević je učen od strane tužilaštva, njemu se određeni brojevi telefona bazira od 11. februara do 11. marta 2021. godine, za neke brojeve i do maja 2021. godine kada su svi već bili lišeni slobode“, rekao je Lazarević.

Tužilac je rekao da je u pitanju osporavanje činjeničnog stanja i da je dokaz zakonito pribavljen.

Okrivljeni Nemanja Đurić rekao je da „njemu nije oduzet nikakav telefon“ i da ne zna o čemu se radi.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Za reč se javio i Belivuk.

„I ja bih da istaknem da nijedna naredbe, tačnije ono što stoji u njima, nije ni u kakvoj vezi sa mnom“, rekao je Belivuk.

Okrivljeni Marko Budimir je rekao da naredbe nisu ni u kakvoj vezi sa mnom.

„Niti sam koristio, niti sam imao telefon“, rekao je.

Marko Miljković Foto: E-Stock Milos Rafailovic

Za reč se javio i Marko Miljković i rekao da nijedan imejl, niti broj telefona, koji su navedeni, nije koristio i da naredbe „samo idu u predlog“ njihovoj odbrani.

Okrivljeni Vladimir Grek se pridružio rečima ostalih okrivljenih i rekao da nijedan navedeni broj nije koristio i da „uoipšte ne zna o čemu se ovde radi“.

„Ove spomenute brojeve telefone, sa ovim mejlovima, ja nisam koristio. Toliko o tome“, rekao je okrivljeni Nebojša Janković.

Miloš Budimir je rekao da nijedan od navedenih brojeva nije koristio i da od njega nije oduzet nijedan telefon. Optuženi Dejan Tešić takođe je rekao da nije koristio navedene brojeve telefona, a isto je rekao i Vlade Draganić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare