Foto:Rade Koprivica/Vlada Crne Gore/TANJUG/ MUP CRNE GORE/ SAŠA MATIĆ

U predmetu protiv okrivljenog Janka Vukadinovica, komisija za popis depoa Višeg suda u Podgorici, utvrdila je da su ukradena dva pištolja u obijanju depoa.

Vijesti su imale uvid u dopis predsednika Višeg suda Borisa Savica u kojem obaveštava 21. januara predsednicu veća sudiju Nadu Rabrenović.

Utvrđeno je da nedostaju pištolji „Valter“ i „Glok“ koji su se u arhivi depoa nalazili od 12. jula 2022. godine.

Za danas je zakazan nastavak suđenja.

Foto: Uprava policije Crne Gore

Na glavnom pretresu idržanom 12. oktobra prošle godine u Višem sudu u Podgorici advokat Damir Lekić kazao je u predmetu protiv optuženih za planiranje ubistava Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, da su iz depoa suda, ukradena dva pištolja iz ovog predmeta.

Na ročištu održanom 15. decembra prošle godine, predsednica specijalnog veća sudija Nada Rabrenović, nije potvrdila da li su ukradena dva pištolja koji su dokaz u sudskom predmetu protiv okrivljenih Janka Vukadinovića, Radovana Stanišića, Momčila Milića, Almire Mujahodžić i Vladana Mijuškovića, optuženih za planiranje ubistava Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Optužnicom Specijalnog državnog tužilaštva je predstavljeno da su Janko M. Vukadinović iz Podgorice i NN osoba, krajem 2019. godiune, formirali kriminalnu organizaciju, čiji su članovi postali okrivljeni Radovan M. Stanišić iz Tivta, Mile R. Jovanović iz Nikšića, Almira Š. Mujahodžić iz Podgorice, te Barani Momčilo Ž. Milić i Dušan M. Ivanović.

Delovanje kriminalne organizacije je planirano na neodređeno vreme.

Vukadinović je kao organizator, radi realizacije u vršenju neodređenog broja krivičnog dela ubistvo, teško ubistvo, za sebe odredio da vrbuje lica za pripadnike kriminalne organizacije.

U optužnici se navodi da su 22. januara 2021. godine u Tivtu, Mile Jovanović i Kamenko Kuč, koji je rešenjem suda određen za svedoka saradnika, a zatim za zaštićenog svedoka, pokušali da ubiju Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, u čemu im je pomogao Stanišić. Dodaje se da je Jovanović počinio krivično delo kao saizvršilac teško ubistvo u pokušaju, a Stanišić – teško ubistvo u pokušaju putem pomaganja.

Bonus video: Vatrogasci u tržnom centru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare