Foto: Privatna arhiva; Goran srdanov/Nova.rs

Na društvenim mrežama objavljena je peticija pod nazivom „Pravda za Zokija“, iza koje stoje Nemanja i Tijana Nedeljković, sin i ćerka Zorana Nedeljkovića (62) koji je preminuo 29. maja usled posledica brutalnog prebijanja koje se dogodilo mesec dana ranije, 25. aprila u beogradskom naselju Zvezdara. Porodica stradalog čoveka ističe za Novu da samo žele da napadač bude adekvatno kažnjen.

Proteklih dana na društvenim mrežama govori se o ovom slučaju, zbog čega je čak i pokrenuta peticija, u kojoj se traži kazna za napadača. Nedeljković je brutalno pretučen 25. aprila, a napadač koji mu je tog dana zadao teške povrede nalazi se na slobodi.

Pročitajte još:

Tijana Nedeljković, ćerka nastradalog čoveka, navodi da oni žele da se istina o ovom događaju otkrije i da odgovorni budu privedeni pred lice pravde.

„Taj čovek navodi da je moj otac zadobio od njega samo jedan udarac i to rukom, a postoje snimci na kojima se vidi kako ga šutira u predelu glave. Niko nije zaslužio da tako umre, a pogotovo ne moj otac. Moj brat i ja nismo nasilnici, niti tako rešavamo išta. Nama je otac usadio osnovne postulate životnih principa, a to je da ne otimamo tuđe, ne lažemo, a da ubijamo još manje i zato se nadamo da će pravda za smrt našeg oca biti zadovoljena! On je to zaslužio“, rekla je Tijana za naš portal.

Foto: Privatna arhiva

Slučaj prebijanja Zorana izazvao je buru u javnosti proteklih dana. Njegova porodica napravila je sajt koji vodi ka peticiji, a na njemu postoje svi detalji napada koji se dogodio u aprilu.

Na sajtu se navodi da je kobnog dana, nešto posle 20 sati, policiju pozvala Desanka Š. i prijavila kako je komšija, inače Zoran, ušao u njihovo dvorište i nakon rasprave nasrnuo na njenog sina Nikolu.

U međuvremenu, policija je preko radio stanice dobila informaciju da u Ulici Milana Rakića, stotinak metara od kuće porodice Desanke Š., leži lice krvavih ruku i zatvorenih očiju.

„Policijski službenici zatiču lice, koje obilno krvari, gde mu ukazuju prvu pomoć i pozivaju Hitnu pomoć. Desanka daje iskaz i kaže kako je Zoran, u vidno alkoholisanom stanju, došao ispred njihovog dvorišta, i kako je dok je sa svojim suprugom Ladislavom izlazila iz kola, došlo do verbalne rasprave i vređanja njih od strane Zorana. Ispričala je da je njen sin Nikola Š. čuo raspravu, nakon čega je izašao iz kuće i došao do kapije. Zoran nije dao Desanki i Ladislavu da uđu u dvorište, nakon čega ga je njihov sin „odgurnuo”, usled čega je Zoran, po Nikolinim rečima i rečima njegove majke, udario Nikolu zatvorenom šakom više puta u predelu glave, vrata i grudnog koša. Nikola mu je, bojeći se za svoju bezbednost, uzvratio tako što ga je pesnicom udario u predelu glave i Zoran gubi ravnotežu i pada, a zatim slede mučki udarci nogom u pravcu Zoranove glave koji bespomoćno leži na zemlji ne braneći se. To potkrepljuje i izveštaj lekara iz Urgentnog centra, u kome se navodi da Zoran nije imao nikakve povrede i prelome po rukama i po telu, samo mu je glava bila unakažena“, navodi se u opisu ove peticije.

GAK Narodni front Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Zoran je, kako se navodi, ležao na podu dok mu je Nikola Š. doneo vodu i polivao ga, nakon čega je pretučeni muškarac ustao i krenuo niz Ulicu Milana Rakića sve dok nije pao.

On je potom odvezen u bolnicu. Napadač Nikola Š. je ispričao da je samo jednom udario Nedeljkovića, međutim, policajac je u izveštaju napisao da Zoran ima višestruke teške telesne povrede.

Pročitajte još:

Prema nalazu iz Urgentnog centra, Nedeljković je zadobio frakturu lobanje, komplikovanu frakturu donje vilične kosti, frakturu obe jagodične kosti, frakturz nosnih kostiju, ali i paralizu facijalnog nerva koja uzrokuje nepotpuno zatvaranje očnih kapaka usled udarca.

Pomenute činjenice, kao i snimak sa kamera koji je dostavila policija, nisu bile dovoljne da se osumnjičenom za prebijanje odredi pritvor.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar