Spuž zatvor
Foto: N1

Čuvari zatvora u Spužu sprečili su tuču između uhapšenog člana škaljarskog klana Janka Vukadinovića i uhapšenog policajca Petra Lazovića koji je bio na platnom spisku kavačkog klana.

Pritvoreni pripadnik škaljarskog klana Janko Vukadinović vređao je uhapšenog bezbednjaka Petra Lazovića u Istražnom zatvoru, a fizički sukob između njih sprečili su zatvorski službenici, pišu podgoričke Vijesti. Vukadinović se pre dva dana vraćao s advokatske posete kad je ugledao da stražari hodnikom upravne zgrade sprovode Petra Lazovića. Tada se, tvrde izvori „Vijesti“, obrušio na njega psovkama.

Pročitajte još:

Pre nego što su stražari uspeli da reaguju, Lazović mu je uzvratio istom merom, kazao je sagovornik. Nakon toga, stražari su razdvojili navodne pripadnike suprotstavljenih kriminalnih klanova…

“Vijestima” je iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) potvrđeno da je došlo do incidenta, ali i naglašeno da do tuče nije moglo doći zbog prisustva službenika obezbeđenja…

„Dana 27. 7. 2023. godine, prilikom obavljanja redovnih aktivnosti predviđenih Pravilnikom o bližem načinu izvršavanja pritvora – poseta advokata i molbenih raporta u Istražnom zatvoru Podgorica, došlo je do verbalne komunikacije između pritvorenih lica na koja se odnose Vaša pitanja. Tom prilikom jedno pritvoreno lice se vraćalo s molbenog raporta, dok se drugo pritvoreno lice nalazilo u sali u kojoj se obavljaju posete s advokatima. U konkretnoj situaciji, kao što je navedeno, došlo je samo do verbalne komunikacije, dok do fizičkog kontakta između pritvorenih lica nije moglo doći imajući u vidu prisustvo službenika obezbeđenja koji su obezbeđivali i pratili pritvorena lica tokom navedenih aktivnosti, te činjenicu da su pritvorena lica bila na udaljenosti pet-šest metara jedan od drugog“ odgovorili su “Vijestima” iz UIKS-a.

Foto:EPA-EFE/BORIS PEJOVIC; privatna arhiva

Konstatovali su da će, u skladu s Pravilnikom o bližem načinu izvršavanja pritvora, zbog povreda pravila ponašanja, protiv Lazovića i Vukadinovića biti pokrenut disciplinski postupak.

ukadinović je jedan od visokorangiranih članova škaljarskog kriminalnog klana, dok specijalni tužioci terete Lazovića da je policijsku službu stavio u funkciju kavačkog kriminalnog klana Radoja Zvicera.

Upravo Lazović pominje Vukadinovića tokom razgovora na telefonskoj kriptovanoj komunikaciji sa Zvicerom, Ljubom Milovićem i drugima…

Taj nekadašnji agent tajne službe, šefu kavčana i Miloviću porukama prenosi da su planirali da otmu Vukadinovića “kad iz pritvora bude išao kod zubara”.

– Malo su se zaigrali. Ovaj mali Janko je zlo. Sve govorne sa njim. Kaže mu – brate moj, mi smo glavni, on preuzima PG od Minje (Šakovića) – prepričava Lazović kavčanima.

Specijalno državno tužilaštvo tereti Lazovića da je kao službenik Agencije za nacionalnu bezbednost, privremeno raspoređen u policijski Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, radio za organizovanu kriminalnu grupu kavčani.

Radoje Zvicer Foto: Printscreen/SKY

Oni su početkom januara podigli optužnicu protiv njega, odbeglog policajca Ljuba Milovića, Radoja Zvicera, Slobodana Kašćelana, Radoja Živkovića, Nikole Spasojevića, Milana Vujotića, Duška Roganovića, Radovana Mujovića, Radovana Pantovića i Nikše Perovića.

Prema navodima optužnice ta kriminalna organizacija formirana je u drugoj polovini 2020. godine i pored Crne Gore delovala je u Južnoj Americi, Africi, Evropi i Australiji. Optuženi se terete za više teških krivičnih dela, kao što su teška ubistva, pokušaji ubistava, šverc droge, oružja i cigareta, kao i zloupotreba položaja.

Lazović je obuhvaćen i u još nekoliko predmeta SDT-a, a svi se odnose na organizovanu kriminalnu grupu kavčani.

Tokom iznošenja odbrane negirao je izvršenje krivičnih dela tvrdeći da je članove tog klana hapsio, a ne s njima drugovao.

Vukadinović je optužen da je deo grupe odgovorne za dvostruko ubistvo u centru Podgorice – Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića, u martu 2018. godine.

SDT ga, takođe, tereti da je organizovao grupu koja je planirala likvidaciju Beograđana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Njihovo ubistvo, prema tim navodima, trebalo je da organizuju na tivatskom aerodromu.

BONUS VIDEO: Ko je najsmrtonosniji ubica kavačkog klana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar