Povodom informacije objavljene na društvenim mrežama da je porodici Stanike Gligorijević (52), koja je januara 2019. poginula na naplatnoj rampi u Doljevcu, kada je na automobil u kome se nalazila naletelo vozilo „Koridora Srbije“, ponuđeno da u prostorijama Tužilaštva pogledaju čuvena dva minuta video snimka sa naplatne rampe koji nedostaje, suprug pokojne Stanike - Velimir (57) i sin Milutin (25) za Nova.rs navode da nisu otišli u MUP jer smatraju da je u pitanju foto-montaža.

Društvenim mrežama kruži snimak gostovanja na jednoj televiziji gde je izneta informacija da je suprugu i sinovima Stanike Gligorijević ponuđeno da pogledaju deo snimka sa naplatne rampe Doljevac nakon saobraćajne nezgode, pre četiri godine, u kojoj je poginula njihova supruga i majka.

„Istina je, pre dva dana su nas pozvali. Predstavili su se da zovu iz kabineta ministra policije Bratislava Gašića i pozvali nas da dođemo da pogledamo navodno taj deo snimka. Slavili smo slavu, rekao sam im da ne možemo u tom trenutku, a posle toga se nisu javili“, navodi Velimir, Stanikin suprug, ističući da je siguran da je taj snimak koji bi im pustili – fotomontaža.

Milutin Gligorijević Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Milutin Gligorijević, stariji sin nastradale žene navodi i da ne veruje u verodostojnost snimka koji bi im pustili.

„Zašto taj snimak nisu pustili do sada? Gde su ti delovi snimka na suđenju za nesreću u kojoj je nastradala moja majka? Zašto ne objave javno taj deo snimka pa da svi vide ta dva minuta koja nedostaju, ako ih je već predsednik Vučić video i rekao da Babić nije kriv? Slažem se sa ocem da je verovatno u pitanju fotomontaža i da nešto žele, najverovatnije, da nam podvale. Obavestili smo advokata“, kaže Milutin za Nova.rs.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

“Majku ne mogu da vrati, pravdu mogu”

Podsetimo, na protestu protiv nasilja, među govornicima u subotu, 3. juna, bio je i Milutin Gligorijević, koji se emotivnim rečima obratio okupljenima.

“Došao sam da tražim pravdu koju sam izgubio onog dana kada mi je poginula majka na naplatnoj rampi u Doljevcu. Majku ne mogu da vratim, ali pravdu mogu. Tražim da puste dva minuta snimka sa naplatne rampe. Došao sam da tražim veru u ljude, došao sam da budem među ljudima koju veruju u pravdu, došao sam da zajedno tražimo pravdu“, naveo je Milutin Gligorijević.

Podsetimo, Stanika Gligorijević tragično je nastradala na naplatnoj rampi Doljevac, 31. januara 2019. godine, kada je iz pravca Niša na vozilo u kome se ona nalazila naletelo vozilo „Koridora Srbije“. Za tu nesreću osuđen je na 4 godine i 6 meseci zatvora Dejan Stanojević, vozač automobila „Koridora Srbije“ u kome se nalazio i tadašnji direktor ovog preduzeća i visoki funkcioner Srpske napredne stranke (SNS), Zoran Babić, koji je oslobođen svake odgovornosti.

VIDEO: „Došao sam po pravdu za moju majku“ – Obratio se sin Stanike Gligorijević ispred Skupštine, ori se: „Vučiću, odlazi!“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare