Jedna osoba je stradala, dok je 17 teže i lakše povređeno u nesreći koja se dogodila u valjevskom selu Stubo, kod brane Rovni, kada je došlo do prevrtanja minibusa koji je prevozio penzionere na izlet. Kako saznajemo, autobus je sleteo niz liticu sa visine od oko 30 metara, a u vozilu su se nalazile žene koje se bave ručnim radom.

AUTOR: Dejan Davidović

Kako saznajemo, za volanom minibusa nalazio se 63-godišnji vozač iz Osečine. Još uvek se utvrđuje pod kojim se okolnostima nesreća dogodila, a ono što je izvesno jeste da je vozač u jednom trenutku izašao iz minibusa i tada je vozilo krenulo unazad.

Foto:Dejan Davidović/Nova.rs

Prilikom prevrtanja, ženi, koja je poginula, smrskana je glavu.

Penzioneri koji su se nalazili u vozilu krenuli su iz Osečine na izlet. Mahom je reč o ženama koje se bave ručnim radom i članice su Udruženja žena iz tog mesta. One su, u organizaciji Udruženja penzionera, krenule na Divčibare i u obilazak manastira u okolini Valjeva.

Podsetimo, nesreća se dogodila oko 9:50 časova kada je minibus, koji je prevozio penzionere iz Osečine i okolnih sela, sleteo niz liticu kod brane Stubo Rovni na putu Valjevo – Bajina Bašta.

Foto:Dejan Davidović/Nova.rs

Prema prvim informacijama jedna žena je stradala i njen identitet zasad nije poznat, dok je 17 putnika povređeno i trenutno im se ukazuje lekarska pomoć u Urgentnom centru Opšte bolnice u Valjevu.

Još uvek se utvrđuje stepen povreda.

Pročitajte još:

Uviđaj je u toku.

VIDEO:  Meštani o nesreći u Ovčar Banji: Mnogi su ukazivali da most nije za upotrebu a table nigde nije bilo da nije za upotrebu