Darko Elez Foto: Printscreen Youtube

Prevarant D. S., predstavljajući se kao osuđeni kriminalac iz Bosne i Hercegovine Darko Elez, prevario je nekoliko poznatih beogradskih advokata uzevši im veliku svotu novca.

Kako je iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu potvrđeno za „Novu“, protiv osumnjičenog se vodi postupak zbog krivičnog dela prevare.

Pročitajte još:

„Prema navodima krivične prijave, osumnjičeni je predmetno krivično delo učinio na štetu troje advokata i oštetio ih za novičani iznos od ukupno 382.000 dinara“, navedeno je u saopštenju tužilaštva.

Takođe, rečeno je da u dosadašnjem toku postupka prikupljena su sva potrebna obaveštenja i uskoro će biti zakazano saslušanje osumnjičenog i nakon što budu preduzete sve ove radnje, biće doneta odluka o daljem postupanju.

Foto: Printscreen/YouTube

Prema pisanjima Kurira, ovaj osuđenik zvao je iz zatvora nekoliko advokata kojima je pričao kako mu novac treba za kantinu, ali i za hitnu hiruršku intervenciju i da treba da bude prebačen na račun lekarke koja treba da je izvrši. Tražio je novčane iznose od 10 do 60 hiljada dinara.

Podsetimo, Darko Elez služi zatvorsku kaznu od 15 godina u Srbiji od prošle godine, kada je samoinicijativno prešao iz Bosne u našu zemlju. Krajem 2020. uhapšen je po interpolovoj poternici i izručen u BiH jer je priznao da je bio vođa kriminalne grupe.

BONUS VIDEO: Uhapšeno 13 lica pripadnika grupe koja je funkcionisala kao Balkanski kartel

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar