Policajce A.P. i N.V. uhapsiile su njihove kolege iz Službe unutrašnje kontrole, saopšteno je danas iz MUP Srbije. Na teret im se stavlja da su zloupotrebili službeni položaj i sarađivali sa članovima klana Veljka Belivuka, a prema nezvaničnim saznanjima Nova.rs jedan od njih se već pojavljivao u medijima jer je bio svedok u postupku za mafijaško ubistvo koje se dogodilo u Beogradu u novembru 2020. godine.

Policajci A.P. i N.V. uhapšeni su danas pod sumnjom da su zloupotrebili službeni položaj i sarađivali sa klanom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Kako Nova.rs nezvanično saznaje, u pitanju u policajci Aleksandar Purković i Nikola Vračević. U saopštenju MUP Srbije stoji da su ih uhapsili inspektori iz Sektora unutrašnje kontrole zbog sumnje da su počinili dva krivična dela, zloupotrebu službenog položaja i udruživanje radi vršenja krivičnih dela. Prema navodima krivične prijave, postoji osnovana sumnja da su od juna do oktobra 2020. godine u više navrata neovlašćeno pripadnicima organizovane kriminalne grupe čiji su organizatori Veljko Belivuk i Marko Miljković odavali poverljive podatke iz elektronskog sistema MUP-a.

Pročitajte još:

Kako Nova.rs nezvanično saznaje, u pitanju su policajci Aleksandar Purković i Nikola Vračević, a Purkoviću ovo nije prvi put da mu se ime pojavljuje u javnosti. On se pojavio i kao svedok na suđenju za ubistvo Bojana Mirkovića u naselju „Belivil“ u novembru 2020. godine. Nešto pre toga likvidiran je i Aleksandar Šaracu u garaži tržnog centra „Ušće“, tako da su mnogi ta dva zločina povezali, jer je Mirković, navodno, imao kontakta sa škaljarskim klanom, isto kao i ubijeni Šarac. Mirković je navodno nabavljao automobile za škaljarce, a ubijen je u pozdemnoj garaži zgrade u kojoj je živeo u novobeogradskom naselju Belvil.

Foto: Printscreen MUP Srbija/video

Policija je uhapsila a tužilaštvo podiglo optužnicu protiv nekoliko osoba zbog ubistva Bojana Mirkovića. Lazar Teić kako direktni izvršilac i još četvoro ljudi kao pomagači. Na suđenju se Teić branio da se na ovaj korak odlučiio jer se plašio Mirkovića, a u postupku je svedočio i Mirkovićev drug od školskih dana i kum, uhapšeni policajac Aleksandar Purković. On je tada rekao da ubijenog Mirkovića poznaje 20 godina, od osnovne škole.

Bojan Mirković Foto: Privatna arhiva

„N emam lošu reč da kažem za njega, jedino što znam je da je imao sukob sa optuženim Ivanom Nikčevićem i da su se potukli. Ni jedan ni drugi mi nisu rekli koji je bio razlog, a od Bojanove devojke sam saznao da su se pomirili. O Bojanu znam da je bio na Policijskoj akademiji, sa devokom je imao školu stranih jezika. Radio je kao obezbeđenje na splavovima pre desetak godina. Kada je ubijen radiosam. Putem medija sam saznao šta se desilo. Za Lazara Tejića sam prvi put čuo kada se dogodilo ubistvo“, izjavio je Purković..

Za svog kuma je izjavio da nije imao saznanja da je pripadao nekoj kriminalnoj organizaciji, ali da je bio preke naravi, da se često tukao i da je mogao da pretpostavi da će „sve otići na tu stranu“.

BONUS VIDEO: Policija u akciji hapšenja navodnih pripadnika klana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar