Aleksandra Živković, bivša supruga ozloglašenog kavčanina Radoja Živkovića, svedočila je u četvrtak na suđenju klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a ona je vlasnica kuće u Surduku u kojoj je spaljeno telo jedne žrtve pomenute grupe, Gorana Mihajlovića. Živkovićeva je tvrdila da okrivljene ne poznaje, a interesantno je da je njen bivši suprug deo kavačkog klana čiji je ogranak u Srbiji upravo grupa Velje Nevolje.

Svedok Aleksandra Živković ispričala je na sudu da je kuću nasledila od babe 2018. godini. Ključ od kuće imala je ona, njen deda, bivši muž, čovek koji sređuje plac i brat od strica koji se nikada nije pojavljivao. Tom prilikom istakla je da nije poznavala Belivuka i Miljkovića, već da ih je videla samo na televiziji.

Pročitajte još:

Govoreći o odnosu sa suprugom, inače kavčaninom koji je uhapšen zbog likvidacije vođe škaljaraca Jovana Vukotića, objasnila je da je podnela zahtev za razvod 2015. godine. Istakla je da nije poznavala krug ljudi sa kojima se Živković družio. Takođe, naglasila je da nije često išla u vikednicu zbog dece, te da od 2019. ne postoje bračni odnosi i da deca nisu videla oca godinama.

Prva žrtva klana Belivuk

Podsetimo, na njenom imanju u Surduku spaljeno je telo prve žrtva kavačkog klana Gorana Mihajlovića, koji je likvidiran u drugoj vikendici strave na Ritopeku. Naknadno je donesen u Surduk, gde je spaljen na lomači.

#related-news_0

Portal Nova.rs obišao je pomenutu vikendicu pre nekoliko meseci, koja je bila u izuzetno lošem stanju – zapuštena i zarasla u travu. Objekat se nalazi na samom kraju sela, a ulazna kapija zaključana je lancima i katancima. Sa puta se teško može videti, pa i ne čudi što je klan upravo ovu lokaciju izabrao da na njoj telo Mihajlovića, kako bi uklonili dokaze o surovoj likvidaciji i torturi koju je žrtva prošla.

Goran Mihajlović. Foto: Privatna arhiva

Za razliku od ostalih, vikendici strave ne može da se priđe sa obale zbog žbunja koje je okružuje.

Mihajlović je prvo otet, ubijen, potom kamionom sa peskom njegovo telo prevezeno do Surduka, a odatle ostaci takođe kamionom prevezeni do Pupinovog mosta gde su bačeni u reku.

Rođak Radoja Zvicera

Interesantno je i da postoji spona koja povezuje klan Belivuk sa kućom u Surduku, a to je upravo bivši suprug svedokinje. Naime, Zdravković je visokopozicionirani pripadnika kavačkog klana i rođak vođe te grupe, Radoje Zvicera.

Surduk Foto:Jovan Mladenović/Nova.rs

Ne treba zanemariti da je klan Belivuk bio blizak kavčanima, odnosno Zviceru. Tačnije, Belivukov klan bio je ogranak kavačkog klana u Beogradu.

Živković je pao u septembru sa još 11 osoba zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu vođe škaljaraca Jovana Vukotića. Likvidacija je izvedena u elitnoj četvrti Sisli u Istanbulu, dok su sa njim u kolima bili supruga, njihova ćerka, kao i vozač koji su ostali nepovređeni.

Radoje Živković Foto: Privatna arhiva

Živković je čovek koga tužilaštva više zemalja povezuju sa nekoliko surovih likvidacija članova škaljarskog klana, ali mu je Vukotić, bez sumnje, najvažnija meta.

Kako su pisali mediji, Živković se dovodio u vezu i sa dva ubistva koja su se dogodila u Grčkoj, a koja su nanela velike gubitke škaljarskom klanu.

Surduk Foto:Jovan Mladenović/Nova.rs

Takođe, on je u Crnoj Gori osumnjičen da je učestvovao i u ubistvima Adisa Spahića i Damira Hodžića, kao i u otmici Mila Radulovića.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar