Zoran Marjanović Foto:Dragan Mujan/Nova.rs; privatna arhiva; Nemanja Jovanović; Goran Srdanov

Snimak desetogodišnjeg Zorana Marjanovića kako priča novinarki "Trećeg oka" o svojim astralnim projekcijama, negativnim i pozitivnim nivoima, gradu mrtvih, u najmanju ruku, izaziva nelagodnost. Posle presude, kojom je osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva supruge Jelene, cela priča je još mučnija.

Neke reči koje je tada izgovorio desetogodišnji Zoran Marjanović zvuče proročki, samo što se cela priča nije završila onako kako su on i njegova porodica očekivali. Dečak koji priča o stvarima koje, u najmanju ruku nisu primerene njegovom uzrastu, deluju pre kao neka priča naučena napamet, a ne kao spontani iskaz desetogodišnjaka.

Pročitajte još:

Njegova majka Zorica Marjanović se već tada bavila „lečenjem bioenergijom“ i zarađivala prilične svote novca, pa je moguće da je i Zorana htela da „lansira“ u svet proroka, magova, bioenergetičara, čitača sudbine i ostalih čudotvoraca koji su devedesetih preplavile Srbiju i zaradili milione tadašnjih maraka na nesreći drugih ljudi. Zanimljivo je da dečak Zoran ni u jednom trenutku nije pogledao ni u kameru koja ga snima, niti u novinarku koja mu upotno postavlja pitanja, već „recituje“ svoju naučenu lekciju, sedeći na sofi i skoro se ne pomerajući.

„Astralni svet, pa to je, kako bi se reklo, grad mrtvih. Počeo sam da putujem od prvog razreda. Kada zaspim, onda odem do prvog nivoa astrala i eto, tako. Ima četiri negativna i sedam pozitivnih, a možda ima i više negativnih, ne znam… Ja sam samo četiri prošao. Negativni su za ubice, za one što ne rade pozitivno. To je crno belo sve, to su napaćenici… Ima i samoubica, oni su, zavisi kako su se ubili, tako izgledaju…“, objašnjava tada desetogodišnji Zoran Marjanović.

Jelena Marjanović FOTO: FACEBOOK

Ovakav snimak bi danas veoravno bilo nemoguće napraviti, jer novinarka uporno pita dete o njegovim „astralnim putovanjima“, a dečak detaljno opisuje šta je video u snu.

„Tamo ima i zamki, pored neke rečice su daščice, ako nije pozitivan taj koji ih prolazi on propada u negativni nivo. Ja sam to prošao. Zaspim i odvoji mi se astralno telo, ja to i ne znam i jednostavno vidim celu sobu i sebe u krevetu i sve ostale. Onda izađem kroz vrata, a zatvorena su, onda kroz oblake i eto tako…“, objašnjava dečak sa snimka.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Osim u astralne svetove, desetogodišnji Zoran Marjanović je putovao i u one „kosmičke“, gde žive vanzemaljci, pričao je desetogodišnji Zoran.

„Onda negativni ima da izginu i da odu u negativni svet, da se prečiste, a oni pozitivni da odu na drugu planetu. Onda će oni doći na zemlju da pokupe te pozitivne i da ih prenesu na drugu planetu. Rekli su da zlo preovladava na zemlji… Podvukli su mi da nikad u zlo ne idem i tako“, rekao je tada Zoran Marjanović, ali čini se da savete vanzemaljaca nije poslušao, makar po mišljenju sudskog veća kojim je predsedavala sudija Jelena Škulić.

Sudsko veće ga je jednoglasno osudilo na 40 godina zatvora zbog ubistva supruge Jelene Marjanović 2. aprila 2016. godine, na nasipu u Crvenki.

Zoran Marjanović Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

U obrazloženju ove presude sudija je navela da je Marjanović iskoristio poverenje supruge Jelene Marjanović i ubio je na svirep i podmukao način. Takođe je navela da je posle zločina glumio ucveljenost.

Advokati odbrane napustili su izricanje presude uz glasno negodovanje. Kasnije su naveli da protiv Zorana Marjanovića nije iznet nijedan personalni dokaz o njegovoj krivici i najavili su da će uložiti žalbu Apelacionom sudu.

BONUS VIDEO: Zoran Marjanović izlazi iz Palate pravde posle osuđujuće presude

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar