Foto: Društvene mreže, Privatna arhiva, Shutterstock

Milan Šuša (39) iz Zemuna ubijen je 17. februara na ulici ispred kuće u kojoj je živeo, nepuna dva meseca nakon što je izašao sa robije, pošto je odslužio kaznu od 11 godina. Likvidacija je izvrašena oko 10 časova prepodne, a sve su snimile kamere za video-nadzor. Sudbinu Milana Šuše, kog je po izlasku iz zatvora na slobodi sačekao metak, delili su mnogi kriminalci pre njega.

Milan Šuša se kobnog jutra srušio na asfalt, ispred ograde kuće u kojoj je živeo, a ubica je pobegao peške niz Kumanovsku ulicu do automobila u kom ga je sačekao saučesnik. Šuša nije imao nikakve šanse, ubica ga je čekao u zasedi i kada je Šuša zatvarao kapiju, prišao mu je se lađa i pucao mu u glavu. U poslednjem trenutku se okrenuo i video napadača, ali nije stigao da reaguje.

Hici u Zemunu

Nešto slično se dogodilo takođe u Zemunu, ali u naselju Altina, kada je ubijen Milan Jorović, u junu 2022. godine. Jorović je takođe likvidiran ispred kuće u kojoj je živeo, ubice su ga dugo pratile, a u njega je ispaljeno 12 metaka. To ubistvo je policija razrešila i pohapsila grupu osumnjičenih kojima je u toku suđenje. I Jorovć je ubijen pošto je odležao višegodišnju robiju, tačnije 4 godine zatvora, na koje je osuđen 2017. godine. Na slobodu je izašao u decembru 2020. godine.

Foto: Video/Nova.rs

Otišao u Beč zbog ugrožene bezbednosti, ubili ga nasred ulice

Koliko je opasan izlazak iz zatvora i koliko kratko može biti uživanje na slobodi pokazuje i primer Vladimira Roganovića, istaknutog člana kavačkog klana koji je likvidiran u centru Beča 21. decembra 2018. godine. On je dve nedelje pre ubistva izašao iz zatvora, a postojale su informacije da mu je život u Crnoj Gori ugrožen i da pripadnici suparničkog, škaljarskog klana, spremaju njegovu likvidaciju.

Pročitajte još:

Roganović je po izlasku iz zatvora vrlo brzo napustio Crnu Goru, odleteo je avionom za Beč, gde su ga sačekali prijatelji. Kobnog 21. decembra 2018. ručali su u elitnom restoranu u centru Beča i kada su krenuli ka kolima u jednom pasažu, oko 13.30 napadač je pucao u Roganovića i ubio ga, a tom prilikom ranjen je i mladić koji je bio sa njim u društvu.

Foto: Privatna arhiva

Hici u navijača ispred splava

U maju 2014. godine, ispred splava „Džimi“ kod ušća Save u Dunav u Beogradu, ubijen je Velibor Dunjić (27) u tom trenutkuk vođa navijačke grupe Crvene zvezde „Hijene“. Tom prilikom ranjena je i devojka koja je bila sa Dunjićem u kolima. Dunjić je iz zatvora izašao 5 meseci pre likvidacije, a suđenje optuženima za njegovo ubistvo još je u toku.

Foto: privatna arhiva

Ubistvo na godišnjicu braka

Jedan od najžešćih novosadskih kriminalaca, koji je slovio za vođu veterničkog klana, Nenad Opačić ubijen je u februaru 2015. godine. Opačić je likvidiran zajedno sa suprugom Jasminom, na dan godišnjice njihovog braka.

Zločin se dogodio dok je još bio na odsluženju zatvorske kazne od 15 godina zatvora, a kobnog dana je bio na dozvoljenom otpustu. Kaznu je služio u KPZ Sremska Mitrovica.

Čovek koga je policija sumnjičila da je direktni izvršilac, Janoš Šnajder, pronađen je mrtav u sobi hotela u Pragu, glavnom gradu Češke, a uzrok njegove smrti je prekomerna doza droge.

Likvidacija u Budvi

Sloboda Šaranović

Izlazak na slobodu bio je koban po još jednog mafijaškog bosa. U martu 2017. godine, samo tri meseca nakon što je pušten iz pritvora, u Budvi je izrešetan Slobodan Šaranović. Njemu se sudilo za ubistvo Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića, čiju likvidaciju je, prema navodima optužnice naručio kao osvetu za likvidaciju svog rođenog brata Branislava Brane Šaranovića, za čiju smrt je krivio Luku.

Metak u klubu

Luka Radulović Foto:facebook/privatna arhiva

Luka Radulović ubijen je u prepunom noćnom klubu u Beogradu u aprilu 2018. godine, samo mesec dana nakon što je izašao iz pritvora. On je osuđvan za prodaju droge, ali pažnju javnosti na sebe je privukao u septembru 2017. kada je presekao kolonu vozila u kojoj se nalazio i automobil u kojem je bio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Dva motiva

Dva motiva su najčešća u ovakvim slučajevima. Prvi je osveta, jer napadači mete ne mogu da dosegnu u zatvoru, a njihovo izlazak na slobodu im u mnogome olakšava posao. Drugi motiv je zaštita teritorije i poslova, jer često ljudi koji su iza rešetaka proveli godine, žele ponovo da se vrate u posao, ali tada dolaze u sukkob sa ljudima koji su u međuvremenu preuzeli poslove ili kontrolu teritorije i ne žele da prepuste unosne poslove.

BONUS VIDEO: Milan Šuša ubijen u Zemunu ispred kuće u kojoj je živeo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar