Foto: Printscreen YouTube/Kriminális,Privatna arhiva

Klan pod vođstvom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića planirao je da na Novom Beogradu, ispred zgrade West65 ubije pripadnika pljačkaške bande "Pink panter" Mladena Lazarevića, u trenutku kada se vraćao iz vrtića. To je na suđenju ovoj kriminalnoj grupi otkrio okrivljeni saradnik Tužilaštva za organizovani kriminal Bojan Hrvatin, rekavši da ga je lično pratio i osmatrao. Ko je Mladen Lazarević, Pink panter koji je učestvovao u najvećoj pljački u istoriji Ujedinjenih Arapaskih Emirate do te godine?

Hrvatin je pred Specijalnim sudom u Beogradu, u svojstvu okrivljenog saradnika koji je odlučio da u zamenu za manju zatvorsku kaznu svedoči protiv dojučerašnjih saradnika, do detalja opisao kako mu je Belivuk rekao da ima jedan „posao“ za njega.

Pink pantera hteo da ubije po povratku iz vrtića

„Ja sam pristao i da je trebalo je da pratimo Mladena Lazarevića, čoveka koji je učestvovao u pljački u Dubaiju kada su sa dva automobila uleteli. Iznajmio sam stan u naselju West 65, gde je on bio i trebalo je da mu pratim navike kako bi izvršili atentat na njega“, ispričao je Hrvatin. Otkrio je da su postavili kamere u jednom kafiću koji je Lazarević redovno posećivao.

Foto: Privatna arhiva

„Čak je i Zvicer svaki dan gledao uživo snimke Lazarevića“, kazao je Hrvatin. To je trajalo desetak dana, a onda su u kafiću promenili šifre, pa više nisu mogli da pristupe njihovom video-nadzoru. Pojasnio je da je kraj u kom Lazarević živi upoznavao preko Gugl mapa, o čemu ga je savetovao drugi okrivljeni saradnik u ovom postupku Srđan Lalić, a da je vreme provodio u jednom kafiću koji gleda na zgradu i ulaz Lazarevića.

„Videli smo njegove navike, imao je obezbeđenje, trenirao je, izlazio je uglavnom sa sportskom torbom, odlučili smo da ga radimo kada uđe u zgradu, u tom prostoru gde je ulaz od lifta i jedan prostor na ge. Dva bosanca su trebala da ga ubiju, sa jednim sam se spojio, ne mogu da se setim kako se zvao na skaju. Našli smo se na Novom Beogradu, dao sam im 2.000 evra da imaju za život i rekao sam da ću im pokazati mesto gde treba da ga rade. Snimio sam to mesto satom, međutim, to mesto je otpalo jer mu navika nije bila konstantna, onda smo odlučili pošto je blinda izlazila bez njega, ja sam sedeo i gledao i primetili smo da dete izvodi u vrtić, pa je rešeno da tu bude ubijen. Bilo je par pokušaja, ali su propali jer je ispalo da je taj jedan od ubica rođak škaljarca, a mi smo to provalili i oni su zbrisali iz štek-stana“, ispričao je Hrvatin.

Radoje Zvicer Foto: detective-info.com.ua

Najveća pljačka u istoriji UAE

Mladen Lazarević jedan je od trojice državljana Srbije i dvoice njihovih saučesnika iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske koji su se sumnjičili za spektakularnu pljačku zlatare u Emiratima iz aprila 2007. godine. Grupa se sastojala od Milana Ljepoje (za čije se ubistvo sudi kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića), Bojane Mitić, Miloša Jovanovića, zatim Predraga Lovrića iz Karlovaca i Duška Poznana iz Bihaća.

Foto: Printscreen/Pink, MUP

Pljačka se dogodila u večernjim satima u tržnom centru „Vafi“. Nešto posle 21.00 čas dva „audija“ su uletela u tržni centar – beli „audi“ su parkirali u pored draguljarnice „Graf“, dok su crnim vozeći u rikverc razlupali izlog zlatara. Na snimcima sa sigurnosnih kamera koje su obišle svet vidi se kako potom trojica maskiranih muškaraca izlaze iz auta, uleću u zlataru sa razbijenim izlogom, a zatim izlaze za manje od jednog minuta sa dva džaka puna nakita. Procenjeno je da je njihov ulog vredeo više od deset miliona evra!

Uprkos tome što je policija odmah blokirala gradske ulice i izlaze iz Dubaija, pljačkaši su uspeli da pobegnu. Interesantno je da je upravo zbog ove pljačke nekadašnji fudbaler Partizana Mladen Lazarević doživeo neprijatnost na aerodromu, prilikom putovanja na pripreme u Emirate, imajući u vidu da nosi isto ime i prezime kao pljačkaš. Izvesno vreme je proveo u pritvoru, a pušten je nakon što je utvrđen njegov pravi identitet.

Lazarević preživeo dva atentata

Na meti atentatora Lazarević se našao dva puta. Jednom 2015. godine, kada je na Novosadskom putu u Zemunu ranjen. Pucač je naime otvorio vatru ka njegovom automobilu „land rover“, prilikom čega je ranjen. Dve godine ranije, Lazarević se našao na nišanu bombaša. Naime, kada je završio trening decembra 2013. godine, na jednom parkingu u Ulici Albanske golgote u Nišu primetio je predmet pored automobila svoje supruge. Ispostavilo se da je reč o eksplozivu koji je bio prikačen na njegovo vozilo magnetom, ali je „otpao“.

Bonus video: Pljačka prodavnice u Murmanskoj ulici

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar