Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Više od 10 meseci je prošlo od nesreće koju je Nikola Petrović, kum predsednika Srbije Aleksandra Vučića, pijan i drogiran izazvao na Dedinju i u kojoj su dve osobe lakše povređene. Iako se čini da je slučaj "čist" za istražne organe, optužnice nema na vidiku, pa se postavlja pitanje šta usporava istragu. Ugledni advokat Borivoje Borović za Nova.rs ističe da je Petrović, kao i svaki drugi pripadnik vladajuće stranke, zaštićen pred zakonom.

Nikola Petrović je 6. marta prošle godine u Užičkoj ulici na Dedinju, pijan i drogiran, izazvao nesreću u kojoj su dve osobe lakše povređene. On je tog dana skupocenim automobilom „meklaren“ išao sporednom ulicom, a kada je došao do raskrsnice sa Užičkom, saobraćajnicom sa prvenstvom prolaza, nije se zaustavio na znak, već je nastavio.

Saobraćajna nesreća u Užičkoj ulici Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Najpre je udario u „opel korsu“ u kojoj su bile dve žene, nakon čega su oba vozila udarila u ogradu Doma Patrijaršije. Petroviću tog dana nije određeno zadržavanje, a ono što je interesantno jeste da je ceo slučaj od samog početka bio maltene „sakriven“ od javnosti.

Saobraćajna nesreća u Užičkoj ulici Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Tužilaštvo i policija nikada nisu odgovorili na pitanja novinara o tome da li je Petrović tog dana bio pod dejstvom alkohola i narkotika, a ova informacija obelodanjena je javnosti pre nekoliko meseci, kada je policajka Katarina Petrović dostavila opozicionoj političarki Mariniki Tepić izveštaj o nesreći.

U pomenutom izveštaju navodilo se da je Petrović bio i pijan i drogiran tog dana, a ono što je posebno interesantno jeste da mu policijski službenici nisu odredili zadržavanje do 48 sati, iako su bili dužni to da učine jer je bio pozitivan na opojne supstance.

Iako je od nesreće prošlo 10 meseci, praktično se slučaj nesreće nije pomerio sa mrtve tačke. Slučaj koji se čini da je čist za istražne organe i gde se očekuje brzo podizanje optužnice, u slučaju Petrovića to nije tako.

Pročitajte još:

Prema saznanjima Nova.rs, optužnica protiv Vučićevog kuma još uvek nije podignuta, a zasad nije poznato gde je zapelo i šta koči istragu.

Ugledni advokat Borivoje Borović navodi za naš portal da nijedan predmet za koji je aktuelna vlast u Srbiji zainteresovana ne ide normalnim tokom.

„Problem je što se u Srbiji pojavi vrlo mali broj sudija, tužilaca i policajaca koji mogu slobodno da govore. Svi tužioci su pod kontrolom te iste političke vlasti, tako da će i predmet Vučićevog kuma sigurno zapasti u ćorsokak. Petrović je ovde zaštićen od političkog progona kao svaki pripadnik Srpske napredne stranke, bez obzira o kom se krivičnom delu radi“, navodi advokat Borović.

Umesto Petrovića uhapšena policajka

Ubrzo nakon što je javnost saznala da je Petrović vozio pijan i drogiran nametnulo se pitanje zbog čega ga policija te večeri kada je izazvao udes nije privedela. Umesto da odgovore na to pitanje, usledilo je hapšenje policajke Katarine Petrović, koja je izveštaj o nesreći dostavila Mariniki Tepić.

Foto: Privatna arhiva

Ona je privedena zbog navodne zloupotrebe službenog položaja, a zapravo joj se na teret stavlja da je odala informaciju od nesumnjivog javnog značaja koju je MUP krio – da je predsednikov kum pod dejstvom kokaina i alkohola izazvao nesreću.

Podsetimo, Petrović je nekadašnji direktor „Elektromreža Srbije“. On od 1. januara 2015. obavlja funkciju potpredsednika Privredne komore Srbije. Ujedno je i vlasnik 10 mini-hidroelektrana preko suvlasništva u pojedinim firmama, a istovremeno se bavi uvozom lekova i razvojem tehnologija za solarnu energiju.

VIDEO: Da li će afera Meklaren završiti u fioci?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare