Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Više od 10 dana nakon što je Nikola Petrović, kum predsednika Srbije Aleksandra Vučića i bivši direktor JP "Elektromreža Srbije" (EMS), izazvao saobraćajnu nezgodu na Dedinju kada je, vozeći skupoceni automobil "meklaren", udario u drugo vozilo u Užičkoj ulici na Dedinju, policija tužilaštvu nije dostavila prijavu protiv Petrovića. Pored tužilaštva, iz Ministarstva unutrašnjih poslova ne odgovaraju ni na pitanja portala Nova.rs da li su istinite informacije koje posedujemo, da je Petrović kobnog dana upravljao skupocenim automobilom pod dejstvom alkohola i droge.

Saobraćajka koja je privukla pažnju javnosti pre svega jer je u njoj učestvovao bahati vlasnik (ili „samo“ vozač) skupocenog automobila za kog su čak i neki milioneri na listama čekanja, dogodila u Užičkoj ulici u Beogradu. Prema onome što je do sada poznato, Petrović se kretao sporednom ulicom i, kada je naišao na Užičku, koja ima prvenstvo, nije se zaustavio na saobraćajni znak već je nastavio kretanje i zakucao se u „opel korsu“ u kojoj su bile dve žene.

Od siline udarca oba vozila su se odbila i udarila u ogradu Doma Patrijaršije u Užičkoj ulici. Odmah su na lice mesta pristigle hitne službe, Hitna pomoć je transportovala povređene žene u Urgentni centar, dok je na licu mesta urađen policijski uviđaj. Na prvi pogled sve je delovalo kao „uobičajena“ nezgoda koje se nažalost gotovo svakodnevno događaju u Beogradu, međutim ispostaviće se da je situacija i te kako posebna.

Saobraćajna nesreća u Užičkoj ulici Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu rečeno nam je da su policijski službenici Uprave saobraćajne policije izvršili uviđaj i obavestili dežurnog zamenika javnog tužioca Prvog OJT u Beogradu, koji je naložio da se protiv osumnjičenog podnese krivična prijava zbog krivičnog dela Ugrožavanje javnog saobraćaja.

Iako je praksa da se krivična prijava dostavi Tužilaštvu u periodu od dve do četiri nedelje za nesreću u kojoj nema smrtnog ishoda i teže povređenih lica, prema našim saznanjima, to se još uvek nije dogodilo. Krivična prijava se ne nalazi u sistemu Prvog osnovnog javnog tužilaštva, što znači da na njihovu adresu nikada nije  stigla.

Pored toga, Ministarstvo unutrašnjih poslova ne samo da nije dostavilo prijavu, već nije odgovorilo ni na pitanja našeg portala poput onih da li je Petrović kobnog dana vozio pijan, te da li su tačne naše informacije da je u krvi čak imao i kokain. U izmaglici je tako ostalo i pitanje da li je Petrović zaista vlasnik skupocenog „meklarena“, ali bi se, nasuprot tome, mogla izroditi sumnja u delu javnosti da Petrović uživa nekakvu zaštitu.

Intrige ove nesreće – od konzula do pitanja novinarima „odakle znate za nesreću“

Interesantno je da je u trenutku nesreće, u slupanom „meklarenu“, sa bivšim direktorom „Elektromreža Srbije“ Nikolom Petrovićem bio i poznati kuvar i veliki prijatelj šefa naprednjaka, počasni konzul naše države u Ljubljani Tomaž Kavčič. U pitanju je lični prijatelj Aleksandra Vučića, sa kojim neretko objavljuje fotografije.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Po dolasku na lice mesta kobnog dana, ekipa portala Nova.rs zatekla je dva razlupana automobila, ali i Petrovića kako, sa kapuljačkom na glavi, sedi u policijskom automobilu i razgovara telefonom. Nekoliko nepoznatih muškaraca sve vreme je stajalo pored naše ekipe, pratkično nas okruživši. Iako smo pokušali da saznamo zbog čega stoje tik uz nas, nisu želeli da odgovore.

Foto:instagram.com/buducnostsrbijeav

U jednom trenutku, pripadnik MUP-a koji je regulisao saobraćaj u Užičkoj ulici nekoliko puta je od nas tražio da mu kažemo kako smo za ovu saobraćajnu nesreću saznali, i „šta mi radimo tu“.

Saobraćajna nesreća u Užičkoj ulici Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Podsetimo, ekipa portala Nova.rs je nakon dolaska na lice mesta zatekla vozilo AMSS-a, kao i vozilo JKP Parking servis, te dva policijska automobila. Nikola Petrović je sve vreme bio u policijskom vozilu sa kapuljačom na glavi, što je zabeležio naš fotoreporter. Sa „meklarena“ su skinute tablice, a pripadnici MUP nisu dozvolili da njegov automobil preveze AMSS, već, kako su rekli, to mora da uradi Parking servis.

BONUS VIDEO: Udes u Užičkoj ulici – šlep služba odvozi Meklaren Nikole Petrovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare