Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs; privatna arhiva

Marko Budimirović, koji je zadavio svoju ćerku, pa se obesio, odrastao je u porodičnoj kući u Ulici Svetozara Markovića u Vršcu, a kako saznajemo od komšija, u Markovoj porodici postoji istorija psihijatrijskih bolesti. Komšije su šokirane zbog tragedije koja je zadesila njihov grad, a kako kažu, Marka dugo nisu videli u kraju.

I dalje nije poznato šta je okidač jezivog zločina, kakav meštani Vršca ne pamte. Obišli smo kraj u kom je odrastao Budimirović, a komšije ne mogu da dođu sebi od šoka zbog svega što se desilo.

„Nikada mrava ne bi zgazio, ma nikada se nije potukao u ulici. Nismo ga videli dugo. Od kako je počela korona nije dolazio. Možda je dobio istu bolest koju ima njegov otac Dragan, ko zna“, pričaju meštani Vršca.

Kako saznaje reporter Nova.rs na licu mesta, Markov otac je na psihijatrijskom lečenju.

Njegov otac iza sebe ima dva braka, a u porodičnoj kući trenutno živi Markova maćeha.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Ipak, niko iz porodice nije želeo da govori za medije.

Kako je naš portal otkrio, Marko je ranije bio prijavljen zbog nasilja u porodici, a bile su mu izrečene i mere zabrane prilaska. Podnet je optužni predlog, a glavni pretres je završen 27. septembra. Marku je izrečena uslovna osuda i kazna zatvora od 1 godine koja se neće izvršiti ukoliko okrivljeni ne učini novo delo u roku od tri godine.

Zasad nije poznato kako je Budimiroviću bilo dozvoljeno viđanje sa ćerkom nasamo, ukoliko je samo sedam dana ranije osuđen za nasilje.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Podsetimo, stravična tragedija dogodila se tokom jučerašnjeg dana u stanu koji je Marko iznajmljivao u višespratnici u Ulici Vojnički trg 18.

On je udavio svoju ćerku, a zatim se obesio.

Njihova beživotna tela zatekla je Markova supruga, a devojčicina majka, Suzana. Ona i Marko su, kako saznajemo, bili u procesu razvoda braka.

BONUS VIDEO: Vršac mesto zločina