Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Marko Budimirović, koji je zverski ubio svoju ćerku (2), a zatim i sebe, bio je prijavljivan za nasilje u porodici, a kako saznajemo sudski postupak je okončan nedavno - 27. septembra kada je kažnjen na uslovnu osudu.

„Prva i jedina prijava protiv M.B. za nasilje u porodici bila je dana 30.04.2022. godine od strane njegove supruge S.B.

Nakon što je S.B. prijavila policiji u Vršcu da njen suprug M.B. nad njom vrši nasilje istom su izrečene hitne mere i privremena zabrana da kontaktira žrtvu i prilazi joj, kao i privremeno udaljenje iz stana u trajanju od 48 sati, počev od 30.04.2022. Osnovni sud u Vršcu je doneo rešenje o produženju navedene hitne mere na period od 30 dana, do 1. juna 2022.

Pokrenut je predistražni postupak zbog dela nasilje u porodici. S obzirom da je mera isticala tužilaštvo je smatralo da treba produžiti do okončanja krivičnog postupka, te je podnet predlog 26. maja, koji je usvojen. M.B. je bila izrečena mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa S.B. i zabrana prilaska osumnjičenog kući u kojoj oštećena živi, najduže do pravosnažnog okončanja krivičnog postupka.

Pročitajte još:

Podnet je optužni predlog, a glavni pretres je završen 27. septembra. M.B. je izrečena uslovna osuda i kazna zatvora od 1 godine koja se neće izvršiti ukoliko okrivljeni ne učini novo delo u roku od tri godine“; saopštilo je Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu za Nova.rs.

Podsetimo, stravična tragedija dogodila se tokom jučerašnjeg dana u stanu koji je Marko iznajmljivao u višespratnici u Ulici Vojnički trg 18. On je udavio svoju ćerku, a zatim se obesio.

Njihova beživotna tela zatekla je Markova supruga, a devojčicina majka, Suzana. Ona i Marko su, kako saznajemo, bili u procesu razvoda braka.

BONUS VIDEO: Vršac mesto zločina

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare