Zaplenjeni novac izvađen iz sedišta na Horgošu Foto:Uprava carina

Carinici su 8. novembra na prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja više od 53.000 evra, većim delom sakrivenih ispod klupe zadnjeg sedišta u automobilu.

Prekršaj je otkriven oko 19.30 časova, kada je na ulazu u zemlju za redovnu kontrolu, trakom obeleženom zelenim semaforom, namenjenom putnicima koji nemaju ništa za prijavljivanje, pristigao automobil “BMW“ stranih registarskih oznaka.

Njime je iz Litvanije ka Kipru sam putovao 36-godišnji strani državljanin.

Devize u sedištu na Horgošu Foto:Uprava carina

On je na uobičajeno pitanje o robi i gotovom novcu koje nosi sa sobom odgovorio da nema ništa što bi trebalo da prijavi, ali je bez obzira na to izdvojen za detaljni pregled.

Već na samom početku, utvrđeno je da se u ličnoj torbici pomenutog putnika nalazi 7.300 evra, što je suma koju nije bio u obavezi da prijavi, s obzirom na to da se važeći propis odnosi na gotovinske iznose veće od 10.000 evra.

Devize u sedištu na Horgošu, podignuto zadnje sedište ispod koga je pronađeno 48.000 evra Foto:Uprava carina

Međutim, detaljnim pregledom vozila, ispod klupe zadnjeg sedišta pronađeno je još 48.000 evra, koji su tamo bili sakriveni.

Putniku je vraćen dozvoljeni iznos novca, dok će o sudbini preostalih 45.300 evra odlučivati nadležni sud u hitnom prekršajnom postupku.

BONUS VIDEO: Napad na radnicu teretane

Komentari

Svi komentari (0)