Kosta K. (14) ubio je jutros devet osoba u školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, među kojima je osam učenika i portir te obrazovne ustanove. Kosta K. je duže vreme planirao zločin, a u stanu je više od mesec dana razrađivao kako da svoj plan sprovede u delo.

Zvaničnici policije objavili su spisak osoba koje je učenik Kosta K. planirao da ubije. On je u svojoj sobi imao i papire na kojima se vidi da je razrađivao plan kako da svoje namere sprovede u delo.

Na jednom listu vidi se da je iscrtao kako izgleda škola „Vladislav Ribnikar“, te po spratovima izdelio gde koji razred ima časove.

Foto: TANJUG/ STR

Takođe, na jednom papiru je napisao i ko su mu „prioritetne mete“.

Kako je ranije danas saopštio načelnik PU Beograd Veselin Milić, motiv stravičnog zločina, koji je potresao javnost, još uvek nije utvrđen.

„Učionica istorije je bila u blizini ulaza u školu, a njegovo odeljenje imalo je prvi čas istoriju. Po dolasku u školu odmah je pucao na radnika obezbeđenja D.V, nakon čega se okrenuo ka deci i pucao“, rekao je Milić.

Veselin Milić Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC

Govoreći o spisku s imenima učenika koje je planirao da likvidira, Milić je istakao sledeće:

Pročitajte još:

„Skica izgleda kao iz neke video igrice ili horor filma što ukazuje da je detaljno smišljao kako da uđe u školu i u kom broju ubije iz VII-2, VII-3, VIII-4. Ovim putem u MUP-a i u svoje ime izražavam svoje saučešće“, zaključio je on.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Podsetimo, Kosta K. jutros je oko 8 sati upao u školu na Vračaru i hicima iz pištolja ubio devet osoba.

Najnovije informacije pratite na našem blogu.

VIDEO: Hapšenje oca maloletnog ubice sa Vračara