Foto:TANJUG/ ALEKSANDRA ZDRAVKOVIC

Putnički avion "Erbas A330-200", koji je u vlasništvu domaće avio-komapnije "Er Srbija" i koji saobraća na redovnoj liniji Beograd-Njujork, nije mogao da poleti u sredu 11. aprila sa aerodorma Džon F. Kenedi, zbog navodnog kvara koji se dogodio dok je bio na zemlji. "Er Srbija" se dosad nije oglasila o ovom događaju, a kako za "Novu" otkriva rođak jednog od putnika, avion je navodno morao da ostane na njujorškom aerodormu nakon što je u njega udarilo vozilo za razvoz prtljaga i oštetilo mu motor.

Kako otkriva naš sagovornik, stotinama putnika koji su se spremali da provedu praznike u Srbiji, put ka Beogradu pretvorio se u noćnu moru, nakon što im je prekjuče saopšteno da je let otkazan.

„Let je bio gotovo popunjen, kao i naredni koji je bio planiran dva dana kasnije, to jest danas. Ista stvar je i sa letovima iz Beograda, pošto je u pitanju isti avion. Neverovatno je da se Er Srbija i dalje o svemu tome nije oglasila, pa mnogi putnici nisu ni znali da su letovi otkazani, ili su saznali slučajno uoči puta dok su proveravali vreme polaska i čekiranja“, kaže naš sagovornik i dodaje.

„Brat koji je trebalo da poleti još u sredu, rekao mi je da je u avion udarilo vozilo koje razvozi prtljag i da je oštećen motor. Kompanija je zato zbog svih tih putnika bila prinuđena da iznajmi drugi avion i oni će večeras oko 20 sati po lokalnom vremenu, poleteti ka Beogradu“, kaže naš sagovornik.

Informaciju da je u Njujorku došlo do dvodnevnog kašnjenja letova za Beograd, pronašli smo na portalu „Exyuaviation.com“.

Ovaj portal prenosi da je „Er Srbija“ morala da iznajmi avion od španske čarter-kompanije „Vamos er“, nakon što je njen „Erbas“ ostao prizemljen na najpoznatijem njujorškom aerodormu. Letilicu „Vamos era“ koristiće dva dana, od 13. do 15 aprila, kako bi tokom praznika, u oba pravca prevezla stotine svojih putnika.  Situaciju je dodatno iskomplikovala činjenica što je drugi prekookenaski „Erbas“ iz flote „Er Srbije“ trenutno na redovnom remontu i servisu u Istanbulu, pa je iznajmljivanje tuđe letilice bilo jedino rešenje.

Šta je uzrok kvara aviona nije objavljeno na ovom portalu, ali smo identične navode koje je izneo naš sagovornik, pronašli u komentarima čitalaca portala „Exyuaviation.com“. Među njima ima i onih koji tvrde da su putnici , te ponavljaju da je u avion na aerodormu udarilo dostavno vozilo. U jednom komentaru se navodi da avion očekuje detaljna provera, ali i takozvani „D-check“ servis, koji se može i odužiti. U jednom komentaru s navodi da su putnici koji su imali kartu za „biznis klasu“ upućeni najpre na let za Istanbul, gde su potom presedali na drugi let za Beograd.

Da li će „Er Srbija“ uspeti da preveze sve svoje putnike, kao i kakva je šteta naneta avionu u sudaru sa vozilom za prtljag, biće poznato ukoliko se bude obratila javnosti.

Bonus video: Dobrić posle pobede nad Fenerom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare