Miroljub Petrovic
Miroljub Petrović Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Marijan Batovac, koji je preminuo u martu 2018. godine posle borbe sa kancerom, prethodno se lečio receptima nadrilekara Miroljuba Petrovića koji je nedavno osuđen na novčanu kaznu od 100.000 dinara zbog nadrilekarstva. Majka mladića Jelenka za Nova.rs ističe da je "lečenje" koje je Petrović primenio na njenom sinu drastično ubrzalo njegovu smrt, dok nadležne institucije ćute i donose bizarne presude.

Podsećanja radi, pred Višim sudom u Leskovcu odbijena je žalba Osnovnog javnog tužilaštva i Miroljub Petrović osuđen je samo na novčanu kaznu od 100.000 dinara zbog nadrilekarstva i nadriapotekarstva i time potvrđena presuda Osnovnog suda u ovom gradu, na koju je osuđen čovek koji je teško obolelim ljudima savetovao da prekinu sa terapijama.

Dve porodice optužile su Petrovića da su zbog njegovog lečenja njihovi bližnji preminuli. Jedna od njih je porodica Batovac, a majka preminulog Marijana govori o svemu što se događalo.

Pročitajte još:

„Samo sam čekala presudu da vidim kakva će biti, a znam pouzdano da Miroljub Petrović radi i dalje ono što je radio decenijama. On se bavi time godinama, imao je tribine, a lečenjem se bavi čak i tokom sudskog procesa, nije prekidao da radi. Ima svoje predstavništvo i svoje zastupnike. Čekala sam ishod, ali nisam imala snage da se ja prepirem sa sudstvom… Da je dobio bar uslovnu kaznu, nanogicu ili bilo šta, ali ne tih 100.000 dinara, koje je moje dete dalo samo u jednoj turi za njegove lekove“, priča nam Jelenka Batovac.

Ona ističe da je i sama pratila Petrovićeve tribine pre više od 20 godina, kao i da je on sve vreme tvrdio da je doktorirao u Americi, ali da iza svega zapravo stoje kursevi.

Marijan Batovac Foto: Facebook

„Javnosti je postao poznat po tim izrazima: „Ideš pod mač, bato“, „škola-prdekana“, „bolnica-klanica“… Mladi se zanose time, tako je i moje dete došlo do njega. Pre nego se obratio Petroviću, moj sin je bio kod raznih lekara, domaćih i u inostranstvu, čak i do Amerike i Kanade je stigao. Imao je kancer pankreasa, probao je na svaki način da se izleči i na kraju je probao i tu njegovu terapiju“, objasnila je majka.

Kako ističe, Petrović je sa njenim sinom bio u kontaktu samo preko poruka, poslao mu je svoje „lekove“, među kojima je bilo čak i 17 tinktura za razne organe u telu. Marijan je te lekove pio ujutru i zbog toga. kako tvrdi ova majka, nije mogao da jede. Drastično je smršao i bio neprepoznatljiv.

„Govorila sam mu da mora da jede, da će se ukazati prilika za operaciju ili terapije, ali da ne može sa 40 kilograma ništa. Na to mi je rekao samo: „Mama, ja kad sve ovo popijem, ne mogu ništa da jedem“. Smršao je 26 kilograma za 30 dana i kada je shvatio da ne ide na bolje, ja sam mu rekla da kontaktria Miroljuba ponovo, pošto je već počeo sa terapijom. On mu nije odgovarao na mejlove i pozive i tek nakon nekog vremena mu je samo kratko odgovorio: „Ti to nešto dobro nisi odradio, pogrešno si uzimao terapiju““, kaže nam Jelenka.

Miroljub Petrović Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Njen sin je tada osuđivanom nadilekaru Petroviću rekao da je u međuvremenu bio kod državnih i privatnih lekara koji su mu prepisali terapije, te kako tvrdi naša sagovornica, Petrović je tada bolnicu nazvao klanicom, a lekare đavolima koji leče. Ističe i da je u tom momentu njen sin shvatio da je prevaren, ali već je bilo kasno da se bilo šta uradi.

„Želim da se taj čovek privede pravdi, ne samo zbog mog deteta već zbog zaluđivanja i zavaravanja. Reklamirao se na televiziji stalno, a on je jedan običan prevarant koji govori deci da ne idu u školu. A pitam se gde se on to školovao i zašto govori deci da ne koriste kompjutere, a on radi preko njih? Meni više ništa nema značaj, pitam se šta da radim dalje jer više ništa nema smisla i svrhe. Sve je ovo bilo 2017. a sada je 2024. godina. Trebali su samo iz suda da mi pošalju presudu, dopis, kao majci preminulog, kao oštećenoj, a ni to se nisu udostojili da učine“, navodi ona kroz suze.

Kako nam kaže Jelenka, pre sina je izgubila i supruga koji je preminuo, a potom ju je zadesila nova tragedija. Pre godinu dana je izgubila i drugog sina, a kako za Nova.rs navodi, utehu jedino pronalazi na groblju.

Marijan Batovac Foto: Facebook

„Miroljub nije jedini, toliko ih ima na sve strane i niko neće da im stane na kraj! Šta sam prošla sa detetom za tih devet meseci, niko ne može ni da zamisli. Išao je kod lekara kada je shvatio sve, ali je bilo prekasno. Ko zna kroz šta je sve prošao moj sin, kakve je sve bolove trpeo.. Imao je metastaze na svakom unutrašnjem organu. Bilo je strašno kada je došlo na red kućno lečenje. Gledala sam kako se, dok sinu izvlačim infuziju, njemu otkidaju delovi kože od kostiju“, objašnjava nam ova majka u suzama.

Kako nam je objasnila, kada je pričala sa sudijom koji je vodio postupak protiv Petrovića, pitala ga je da li poznaje nadrilekara, što je sudija potvrdio. Na pitanje zašto ništa nije urađeno po tom pitanju, sudija je samo slegao ramenima.

Podsetimo, za ceo slučaj Miroljuba Petrovića saznalo se 2018. godine kada je Marijanov šef izašao u medije i ispričao o osuđenom nadrilekaru istinu. Iako se tada podigla velika prašina, Petrović je nastavio sa svojim radom.

Miroljub Petrovic
Miroljub Petrović Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Pod lupom pravosudnih organa Miroljub Petrović našao se još početkom 2019. godine nakon što je u javnosti otkriveno da on svoje „lekove“ skupo naplaćuje, a da oni zapravo ne leče. Policija je otkrila da tinkture spravlja upravo u improvizovanoj laboratoriji u svojoj kući u Petrovcu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare