Meštani mladenovačkog sela Malo Orašje, gde se noćas dogodilo ubistvo u kom je osmoro smrtno stradalo, dok je njih 14 povređeno, kažu za Nova.rs da su u šoku zbog tragedije koja ih je zadesila. Kako su nam objasnili, žrtve U. B. koji je u međuvremenu uhapšen, bili su sinoć na jednom terenu, gde su organizovala Đurđevdanski uranak dan ranije, zbog trodnevne žalosti koja je u Srbiji proglašena zbog zločina u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar".

“Deca su organizovala Đurđevdanski uranak dan ranije, zbog dana žalosti. Saosećala su se sa vršnjacima iz Beograda koji su nastradali i povređeni u tom hororu. Iznenada se pojavio taj mladić i počeo da puca. Deca su bežala i vrištala, kako se priča padali su kao pokošeni”, rekao je jedan meštan i dodao:

“Ne zna se ko je bio bolje dete, kao da je pravio spisak da eliminiše one najbolje”, kroz suze je rekao i zamolio nas da se sklonimo posle toga.

Foto: TANJUG/ NEBOJŠA RAUS/ bg

U porodici u kojoj je nastradalo jedno dete nemi su od bola.

“Ovde je nastradao dečak, njegov brat je izbegao metak za dlaku. Molimo nas da razumete naš bol i da nam date malo mira”, rekla je utučena porodica.

Ostali meštani ispričali su da ih je probudio zvuk sirena.

Foto: MUP

“Moj sin je uleteo u kuću i rekao “Oče, čuju se rafali kod igrališta”, posle smo čuli sirene i videli rotacije. Crni oblak nadvio se nad selom, ali i nad našom Srbijom. To su sve naša deca, ne možemo preboleti nikada”, rekli su u selu.

Ubica se vraćao da „overi“ žrtve

Kako javlja reporterka Televizije Nova sa lica mesta, U. B. se, nakon što je ranio više osoba ispred jedne škole u tom selu, vraćao da „overi“ žrtve, to jest da ih ubije. To je učinio sa onima koji su nakon upucavanja pokazivali znake života.

Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg

Ispred te škole, kako su zabeležile kamere naše televizije, vidljivi su i dalje tragovi krvi.

Više o ovom događaju možete saznati u našem blogu uživo.

Bonus video: Selo Orašje kod Mladenovca gde se dogodio krvavi pir

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar