ilustracija Foto:shutterstock; privatna arhiva

Dajana Volš, majka Brajana Volša optuženog za ubistvo svoje supruge, Beograđanke Ane Voš, kojoj se svaki trag izgubio 1. januara, prema Brajanovom priznanju bila je u njihovoj kući u Kohasetu 1. januara, kada je Ana poslednji put viđena živa. To se zaključuje iz Brajanovih zahteva za izlazak koje je predao lokalnoj policiji, a u koje smo imali uvid.

Policija i tužilaštvo veruju da je Brajan Volš najverovanije 1. januara u ranim jutarnjim satima presudio nesrećnoj Ani Volš u iznajmljenoj kući u Kohasetu, kod Bostona, gde su privremeno živeli. Brajan ju je, prema mišljenju tužilaštva, najpre ubio u kući, potom je njeno telo raskomadao, a delove bacio na nepoznate lokacije. Ipak, šta se tačno događalo kobne noći i nekoliko narednih dana, nije sasvim jasno. Fragmetni tog vremenskog perioda polako počinju da se sklapaju kako isplivavaju novi detalji o Brajanovim aktivnostima kobnog dana.

Ana Volš Foto: Instagram/anawalshe

Kako se može videti u policijskom izveštaju u koji smo imali uvid, Volš je 1. januara tražio da između 15.00 do 21.00 čas izađe iz kuće, imajući u vidu da je bio pod elektronskim nadzorom, nosio je nanogicu, zbog ranije presude za prevaru. Tako je Brajan za svaki izlazak morao dobiti specijalnu dozvolu od policije, koju je zatražio i 1. januara.

„U nedelju, 1. januara 2023. godine, Volš je tražio da između 15.00 i 21.00 čas odbaci majku. Volš je rekao istražiteljima da je njegova majka nedavno operisala katarkatu i da je zbog toga boravila kod njega, kako bi mogao da joj se nađe pri ruci. Volš je rekao da je planirao da u navedeno vreme ovdeze majku. Međutm, tokom razgovora sa policijom, Volš je rekao da se majka od operacije oporavila brže nego što je očekivano i da se sama odvezla kući. Ipak, odlučio je da to vreme iskoristi, tako da je otišao da joj kupi namirnice“, naveo je policajac u svojoj pismenoj izjavi.

Kasnijom analizom njegovog kretanja utvrđeno je da je Volš nije odlazio na mesta na kojima je rekao da je bio, što su dokazali i snimci sa sigurnosnih kamera. Ne treba zaboraviti da su američki fotoreporteri, u danima dok se još tragalo za Anom Volš i dok još nije bilo indicija da je ubijena, fotografisali Brajanovu majku Dajanu u blizini kuće u Kohasetu. Šta je tamo radila, imajući u vidu da je njen sin tada bio optužen za ometanje policijske istrage, nije još poznato.

Ne zna se ni da li je, niti kakvu, ulogu imala u ovom zločinu. Tačnije, vrlo je malo informacija iz njenog života poznato sem da je reč o veoma imućnoj ženi, da je narušenog zdravlja i da živi u luksuznom stambenom kompleksu u blizini Kohaseta. Anina majka, u ekskluzivnoj ispovesti za portal Nova.rs, otkrila je ranije da Dajana i Ana nisu čak ni kontaktirale.

„I dalje verujem i nadam se da joj Brajan nije naudio, jer su imali dobar odnos, a imaju i decu. Zbunila je i mene ona njegova rečenica: „Ja mislim da je ona dobro“. Aman, reci čoveče šta znaš, u agoniji sam 11 dana?! Brajan nema bližu rodbinu osim majke, jedinac je. Nema ni brata, ni sestru. Možda ona žena jedino nešto zna“, rekla je naša sagovornica ranije i dodala: „Mislim da nisu ni kontaktirale, čak se ni ja nisam upoznala sa njom kada sam prvi put otišla kod njih“.

Foto: Printscreen Instagram

Podsetimo, nestanak Ane Volš, poreklom iz Beograda, prijavile su Anine kolege tek 4. januara u Masačustetsu u SAD, videvši da se ne pojavljuje na radnom mestu. Nakon nekoliko dana uhapšen je njen suprug Brajan Volš zbog ometanja policijske istrage. U međuvremenu su se pojavili dokazi koji ukazuju da je Brajan umešan u nestanak svoje supruge Ane, poput podataka da je lagao policiju o svom kretanju, tih dana kupio sredstva za čišćenje u iznosu od 450 dolara, te da je na Guglu pretraživao i na koji način se otarasiti tela, kako se najbrže otarasiti tela i slično.

Bonus video: MUP Srbije rekonstruisao kretanje Mateja Periša

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar