Zoran M svestenik
Zoran M Foto:Screenshot/Facebook

Raščinjeni sveštenik iz Kaljuđerice, Zoran Maksimović (61) osuđen je pravosnažno na tri godine zatvora, pošto je Apelacioni sud odbacio sve žalbe na presudu Višeg suda u Beogradu, kojom mu je prošle godine u maju bila izrečena ista kazna.

Tom presudom, podsetimo, utvrđeno je da je Maksimović učinio krivično delo obljuba zloupotrebom položaja, prenosi „Kurir„.

Pročitajte još:

„Maksimoviću je i određena mera da, posle odslužene kazne, 20 godina obavezno mora da se javlja nadležnoj policiji i Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, zatim zabrana posećivanja mesta na kojima se okupljaju maloletna lica, kao što su vrtići, škole i slično, obavezno posećivanje profesionalnih savetovališta i ustanova, obavezno obaveštavanje o promeni prebivališta, boravišta ili radnog mesta i obavezno obaveštavanje o putovanju u inostranstvo“, navodilo se u presudi Višeg suda u Beogradu.

Suđenje bludnom svešteniku bilo je zatvoreno za javnosti, ali prema nezvaničnim informacijama, on se tereti da je u novembru 2017. pokušao prvi put da iskoristi emotivnu ranjivost devojčice, koja je došla da mu se ispoveda u crkvi.

Devojčicu je nastavio da iskorišćava tokom 2018. a sredinom 2020., tokom vršenja službe i obilaska parohije, došao je u kuću u kojoj maloletnica živi i iskoristio situaciju da ima seksualni odnos sa njom. Navodno, potom su ušli u emotivni i seksualni odnos, tokom kog je devojica zatrudnela, a potom i abortirala.

Zoran Maksimović, koga su u Kaluđerici znali po nadimku Zoki plavooki, prema nezvaničnim informacijama, proganjao je i kada je želela da prekine odnos. Neprestano je pozivao telefonom, sve dok nije uhapšen.

BONUS VIDEO: Uhapšeno osam zelenaša iz tri grada: Prisvojili 500 miliona dinara

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar