Uklanjanje splava "Gusar" sa Savskoj kej Foto: Nova.rs
Uklanjanje splava "Gusar" sa Savskoj kej Foto: Nova.rs

Jutros oko 4.30h ponovo je pokušano rušenje kafića "Gusar" na Savskom keju. Zakupac ovog objekta Goran Pepić kaže da "nisu dobili ništa od naloga".

Prema Pepićevim rečima, „policija nije ta koja treba da da nalog, nego ljudi iz Gradske inspekcije i firme MIP gradnja“.

„Koja radi sve na keju, uklanjanje plovila, što Gusar – nije. Nismo dobili ništa od tih naloga, izneli smo neka svoja pitanja koja su nas posavetovali pravnici, dobili odgovore, ali niko nije ponudio, meni ili nekom od nas, nije prikazan bilo kakav papair sa njihove strane“, kaže.

Priča da su se sa bagerom pojavili u 4.15h, a da su oko pola 6 svi bili tu sa Gradskom inspekcijom.

PROČITAJTE JOŠ:

„Član 194. Zakona o upravnom postupku, naglašeno je da ne mogu ovakve radnje da se vrše pre 7h. Mi nemamo gradsku vladu, i sad je ovo tehnička, a ovo je ključan projekat beogradski, pa oni po Ustavu, kako sam ja čuo, nemaju pravo da izvode ključne projekte, osim nekih tehničkih stvari“, ističe.

Prema njegovim rečima, „pravnici kažu da Sonja Božović i kompletna Komunalna inspekcija zloupotrebljavaju svoje ovlašćenje“.

„Jer je njima Ministarstvo saobraćaja prenelo nadležnost samo nad splavovima, a Gusar nije splav, Gusar je sojenica. Božović bi, kažu, trebalo to da zna. Moraju da pošalju Građevinsku inspekciju da donese rešenje o rušenju i da se uđe u novi upravni postupak, gde moraju da se ispoštuju sve njegove faze i pravo na žalbu“, kaže Pepić.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar