Pojačana kontrola saobraćaja Foto:MUP Srbije

Saobraćajna policija otkrila je prošle nedelje 26.803 prekršaja koje je počinilo 63.153 vozača, od kojih je zbog prekoračenja brzine sankcionisano njih 12.903, uključujući 706 u zonama pešačkih prelaza, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

Zbog vožnje pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 1.169 vozača, dok je 61 vozač vozio pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, navedeno je u saopštenju MUP-a.

Tokom akcije pojačane kontrole saobraćaja policija je otkrila i 456 prekršaja koje su učinili pešaci, dok je 57 vozača kažnjeno zbog nepropuštanja pešaka na pešačkom prelazu.

Akcija je istovremeno sprovedena u 30 evropskih zemalja koje saradjuju u okviru organizacije ROADPOL (Evropska mreža saobraćajnih policija), a posebno su kontrolisani i vozači teretnih vozila i autobusa.

Saobraćajna policija kontrolisala je 7.785 teretnih vozila i 1.087 autobusa, a otkriveno je 5.886 prekršaja koje su učinili vozači kamiona i 489 prekršaja vozača autobusa, od toga 340 slučajeva prekoračenja brzine, dodao je u saopštenju MUP.

BONUS VIDEO: Troje stradalih u teškoj nesreći na Pančevačkom putu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar