Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

U Nišu su danas, na trotoaru u blizini gradskog porodilišta, uvedena tri "bebi" parking mesta, a novac od parkiranja na tim mestima biće uplaćivan za kupovinu opreme za Kliniku za ginekologiju i akušerstvo.

Obeležavanju novih parking mesta prisustvovala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski koja je rekla da je grad „odlučan da pomogne da porodilište bude opremljeno“.

„Sve donatore i naša preduzeća koja su društveno odgovorna preusmeravamo ka porodilištu kako bi mame koje dolaze ne samo iz Niša već iz svih pet okruga ovog dela Srbije bile tih dana dok su u porodilištu u što boljim uslovima“, izjavila je Sotirovski.

U niškom porodilištu godišnje se rodi između 3.500 i 4.000 dece a po rečima Sotirovski, grad sa državom radi na tome da Niš dobije novo porodilište.

Parkiranje na „bebi“ parking mestima biće naplaćivano po regularnoj ceni za zelenu zonu od 45 dinara po satu a po rečima Marijane Radosavljević iz gradske Službe za eksploataciju i kontrolu parkirališta dodatna „bebi“ parking mesta uskoro će biti obeležena u Ulici vojvode Tankosića i „verovatno“ u Prijezdinoj ulici“.

„Preduzeće Parking servis uvešće uskoro ‘bebi parking karte’ za roditelje dece rođene u ovoj godini. Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja. Jedna karta će se odnositi na jedan sat parkiranja“, rekla je Radosavljević.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare