Foto: Miljana Isailović/Nova.rs, Privatna arhiva

Predsednik niške opštine Medijana Nebojša Kocić donirao je niškom porodilištu umetničke slike "za rast nataliteta i oplemenjivanje prostora", saopštila je stranka Slobode i pravde (SSP).

„Oni koji su gledali spot Srpske napredne stranke za lokalne izbore 2020. godine, u kome je porodilište novo, savremeno i prebačeno u Novi klinički centar, rekli bi lep gest. Oni koji poznaju prilike i uslove u našem porodilištu, kažu ‘Spavaćice, posteljine, konci za ušivanje, epidural, gospodine Kociću, ne zvona i praporci'“, izjavila je poslanica Jelena Milošević, predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Niš.

Ona je istakla kako je porodilište u Nišu u „takvom stanju da stručnjaci procenjuju da je bolje napraviti novo, nego rekonstruisati staro“.

„Da slikovito objasnim – tuširanje u kupatilu je skoro pa nemoguće, oprema je stara i dotrajala, nema konca za ušivanje, nema opreme za epidural i klistir, a čista posteljina i nepocepana spavaćica su retkost. Dakle, nema osnovnih uslova za boravak i oporavak porodilja. I dok vlast obećava najpre rekonstrukciju starog, pa izgradnju novog, najmodernijeg, Nebojša Kocić se odlučio na poklon za useljenje u novo porodilište koje ni tačnu lokaciju nema, jer te slike, ma koliko bile lepe, drugu namenu ne mogu da imaju“, rekla je Milošević u pisanoj izjavi.

„Natalitet se podiže brigom o porodiljama, kvalitetnom hranom, higijenom u porodilištu, adekvatnom opremom i ljubaznim odnosom zdravstvenih radnika. Doniranje umetničkih slika praćeno medijskom pompom je prst u oko porodiljama koje leže u isflekanim posteljinama i pocepanim spavaćicama“, dodala je ona.

***

BONUS VIDEO – Porodilište u Nišu u očajnom stanju: Umesto radova, stiglo novo obećanje da će biti bolje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar