Foto: EPA-EFE/Paolo Aguilar

Maske su obavezne za sve zaposlene, posetioce i studente, a posete pacijentima dozvoljene su samo dva dana u nedelji, saopšteno je iz Univerzitetskog kliničkog centra.

Rukovodstvo UKC-a je saopštilo da će od utorka 19. septembra, u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom i preporukama Radne grupe Ministarstva zdravlja za postupanje u uslovima pandemije kovid 19,  početi primena zaštitnih mera.

U saopštenju dostavljenom medijima, navodi se da je obavezno nošenje zaštitnih maski za zaposleno medicinsko osoblje, pomoćne radnike, kao i za posetioce, studente i učenike.

Posete su u potpunosti zabranjene imunokompromitovanim pacijentima koji su na lečenju u Jedinicama intenzivnog lečenja, Klinici za infektivne bolesti, Klinici za hematologiju, Centru za internističku onkologiju i Centru za radijacionu onkologiju.

U ostalim klinikama i centrima Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac, posete hospitalizovanim pacijentima su dozvoljene utorkom i četvrtkom od 15 do 15 i 30 sati, uz obavezno nošenje zaštitnih maski.

U saopšptenju su takođe naveli i da je prilikom polučasovne posete dozvoljen ulazak samo jedne osobe.

BONUS VIDEO: Boroj kovid zaraženih se za tri nedelje utrostručio: Da li kovidu sada treba pridavati isti značaj?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar