Košarkaš Vladimir Štimac reagovao je danas na oglašavanje Javnog preduzeća "Srbijagas" o eksproprijaciji i kopanju na njegovoj zemlji od strane Milenijum tima i tom prilikom je podelio dokumenta i ponovio da, eksproprijacija zemljišta nije završena ni isplaćena.

Javno preduzeće „Srbijagas“ ranije je za N1 naveo da su sporne parcele 2022. promenile vlasnika, što se, kako su dodali, može videti uvidom u podatke RGZ-a.

„Sadašnji upisani vlasnici su Acko Čeperković iz Raške i Predrag Štimac iz Beograda. Novi vlasnici parcela kupili su nepokretnosti svesni činjenice da su parcele opterećene teretom-zabeležbom službenosti. Onaj ko kupuje nepokretnost kupuje je sa svim pravima i obavezama i teretima koji su upisani na njoj i koji prate promet nepokretnosti“, naveo je „Srbijagas“.

Ovo preduzeće je navelo i da ne prepoznaje Vladimira Štimca kao učesnika niti zainteresovanu stranku u postupku eksproprijacije.

Na ovaj odgovor „Srbijagasa“ reagovao je i košarkaš Vladimir Štimac.

„Poštovani gospodine Bajatoviću, mnogo Vam hvala za detaljno obrazloženje i uključivanje u problematičnu tematiku, zaista to cenim. Eksproprijacija zemljišta, kao što sam ranije naveo nije završena niti je naravno isplaćena, u dokaz tome činjenica da smo dana 15.12.2022. godine primili zahtev za izjašnjenje na ponudu za nadoknadu o eksproprijaciji koju je dostavio JP ‘Srbijagas’ da se izjasnimo u roku od 30 dana nakon čega smo 04.01.2023. podneli izjavu da nismo saglasni sa predloženim uslovima“, naveo je Štimac koji je objavio i sliku dokumenta.

„Dodatni zaplet javlja se kada nam se prethodni vlasnik tokom jučerašnjeg dana javlja da je u svom sandučetu baš juče pronašao koverat sa pozivom od osnovnog suda u Raški da pristupi raspravi o eksproprijaciji na dan 28.9.2023. za parcelu koju je nama prodao još pre godinu dana“, dodao je Štimac.

On je u tvitu naveo i da je u okviru poziva za ročište navedeno da se „prethodni vlasnik nije odazvao prethodnom pozivu na isto ročište koji on zapravo nikada nije ni dobio“.

„Nažalost očigledno su Vam izostavili informacije o pravno imovinskom stanju placeva kroz koje gasovod treba da prođe. Ali ako Vam zatreba nešto od dokumentacije stojim Vam na raspolaganju“, poručio je srpski košarkaš.

Podsetimo, košarkaš Štimac ranije je javno izneo optužbe na račun Milenijum tima, inače firme koja je glavni izvođač radova na gasovodu koji će ići od Aleksandrovca do Tutina.

Prema njegovim rečima, Milenijum tim planira da postavi cevi „posred njegove zemlje“ iako, kako kaže, nije potpisao ništa i ni na šta nije pristao. Inače, u pitanju je investicija vredna 52 miliona evra, a rok za završetak radova pomerao se iz godine u godinu.

„Veliki pozdrav za Milenijum tim. To što hoćete bespravno da mi kopate posred moje zemlje i stavljate cevi za gasovod, a znate i sami kuda projekat prolazi, ja vam sigurno neću dozvoliti. Ako ste mislili da ću da prećutim i da se nekoga plašim, a toliko sam dao ovoj zemlji, mislim da ste pogrešili“, naveo je tada Štimac.

Nakon toga oglasio se Milenijum tim koji tvrdi da se sve dešava po zakonu.

„Parcele kroz koje gasovod treba da prođe pravosnažno su eksproprisane rešenjem koje je izdala Republika Srbija, Opština Raška, Odsek za urbanizam, Imovinski poslovi, broj 465-1935/20 dana 12.05.2023, a rešenje je postalo pravosnažno 05.06.2023“, navela je ova firma.

Ipak, Štimac kaže da nije baš sve tako kako kažu iz Milenijum tima.

„Nije tačno da je eksproprijacija završena, nije dobijen zvanično nijedan dokument ni poziv, mi nismo bili deo rasprave, ništa nismo potpisali i nismo pristali na uslove, tako da je vlasništvo zemljišta kroz koje je planirano da prođe gasovod i dalje privatno i nije pravno regulisano u smislu prolaska gasovoda. Naravno da samim tim nismo dobili ni isplatu za zemljište jer je ono i dalje u našoj privatnoj svojini“, napisao je Štimac na Tviteru.

Inače, Milenijum tim je glavni izvođač radova na izgradnji razvodnog gasovoda visokog pritiska Aleksandrovac-Brus-Raška-Novi Pazar-Tutin. Investitor je javno preduzeće Srbijagas. Gasovod će biti 116 kilometara, a njegova izgradnja koštaće oko 52 miliona evra.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare