Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Povodom informacija koje je na X-u (Tviteru) objavio košarkaš Vladimir Štimac, u vezi sa eksproprijacijom i kopanjem na njegovoj zemlji, redakciji N1 javilo se preduzeće "Srbijagas".

Kako su naveli za N1, sporne parcele su 2022. promenile vlasnika, što se, kako dodaju, može videti uvidom u podatke RGZ-a.

„Sadašnji upisani vlasnici su Acko Čeperković iz Raške i Predrag Štimac iz Beograda. Novi vlasnici parcela kupili su nepokretnosti svesni činjenice da su parcele opterećene teretom-zabeležbom službenosti. Onaj ko kupuje nepokretnost kupuje je sa svim pravima i obavezama i teretima koji su upisani na njoj i koji prate promet nepokretnosti“, navodi JP „Srbijagas“.

„Srbijagas“ poručuje da od donošenja Uredbe kojom se utvrđuje Prostori plan područja posebne namene razvodnog gasovoda Aleksandrovac – Kopaonik – Novi Pazar – Tutin nije im se obartio niko sa zvaničnim zahtevom za izmenu trase gasovoda na Kopaoniku.

„Sve i da se bilo ko obratio sa zahtevom, takva izmena ne bi bila moguća bez izmene planske osnove, tj. Prostornog plana područja pisebne namene razvodnog gasovoda sa i izmene pravnog osnova – utvrđenog javnog interesa za eksproprijaciju, nepotpunu eksproprijaciju i administrativni prenos u cilju izgradnje razvodnog gasovoda, kao i izmene projektne dokumentacije, gde bi ceo postupak trajao minimum dve godine – za šta investitor ‘Srbijagas’ Novi Sad nema predviđena sredstva, niti bi se takav postupak uklapao u predviđene rokove završetka gasovoda“, kažu iz „Srbijagasa“.

Navode i da „Srbijagas“ ne prepoznaje Vladimira Štimca kao učesnika niti zainteresovanu stranku u postupku eksproprijacije.

Podsećamo, košarkaš je nedavno optužio Milenijum tim da kopa po njegovoj zemlji.

„Veliki pozdrav za Milenijum tim! To što hoćete bespravno da mi kopate po sred moje zemlje i stavljate cevi za gasovod a znate i sami kuda projekat prolazi, ja vam sigurno neću dozvoliti. Ako ste mislili da ću da prećutim i da se nekoga plašim, a toliko sam dao ovoj zemlji, mislim da ste pogresili. To što ste rekli mom bratu da ćete vi da dovedete privatno obezbeđenje i da mu onda bude Bog u pomoći, e ja vam sad kažem ajde da vidim da mu fali dlaka sa glave. Posle svega što sam uradio za ovu zemlju, dao sve sto sam mogao i pomagao na sve načine. Ovo sigurno neću dozvoliti, pa da mi je poslednje u životu, pogotovo ne na ovakav način na koji to pokušava da se uradi. Sve sam dao za Srbiju, da li će ovako na ovaj način da mi se vrati, to ćemo videti. Ni od koga ukrao, sve zaradio svojim krvavim radom i trudom“, naveo je on.

Kompanija „Milenijum tim“ je potom saopštila da su sve parcele kroz koje treba da prođe gasovod od Aleksandrovca do Tutina, pravosnažno eksproprisane.

„Parcele kroz koje gasovod treba da prođe pravosnažno su eksproprisane rešenjem koje je izdala Republika Srbija, Opština Raška, Odsek za urbanizam, Imovinski poslovi, broj 465-1935/20 dana 12.05.2023, a rešenje je postalo pravosnažno 05.06.2023“, istaknuto je u dopisu Milenijum tima.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar