Porodilja D. L. (31) iz Vlasotinca, preminula je jutros u Univerzitetskom kliničkom centru Niš, nakon što je pre dva dana na svet donela zdravu bebu. Potresni, poslednji oproštaj od voljene supruge, objavio je njen muž V. L. na svojom Fejsbuk profilu.

„Anđele, svakog dana dok čuvam našeg Akija pričaću mu o tebi, kako treba da bude dobar, kako si ti bila dobra, srećo moja nisi ovo zaslužila, Gage moje“.

Ispod njegove objave, emotivni komentari i izjave saučešća ne prestaju da pristižu, a prema fotografijama sa društvenih mreža, ovaj mladi bračni par venčao se u septembru prošle godine.

Tragično preminula D. L., rodila je dečaka.

Pročitajte još:

„Pacijentkinja je na prijemu bila u izuzetno teškom opštem stanju. Nakon kliničkog i ultrazvučnog pregleda pacijentkinja se prebacuje u jedinicu intezivne nege Klinike za ginekologiju i akušerstvo. Pristupljeno je laboratorijskoj obradi, reanimaciji i pripremi za hitan hiruški zahvat. Uprkos hitnom hirurškom zahvatu i naporima dežurne ekipe ginekologa i anesteziologa, pacijentkinja je jutros 6 i 50 sati preminula“, saopštili su iz UKC Niš.

KC Niš Foto: Miljana Isailović/ Nova.rs

Podsetimo, D. L. je pre dva dana porođena na carski rez u Opštoj bolnici Leskovac.

„Porodili su je carskim rezom u Leskovcu, a posle porođaja je počela nekontrolisano da krvari, kod nje se javio DIK – diseminovana intravaskularna koagulopatija. To znači da je mnogo iskrvarila posle carskog reza i došlo je do tog stanja. Sistem hemostaze toliko je kod nje bio poremećan, da je sigurno postojala na nekim mestima tromboza, a na drugim krvarenje“, objašnjava lekar iz UKC Niš, koji je zamolio da ostane anoniman.

On ističe da je neverovatno da ništa nije primećeno tokom vođenja trudnoće.

Foto: Shutterstock

„To samo govori da je žena bila zdrava, a da su primetili neki ozbiljniji zdravstveni problem, poslali bi je valjda odmah, i pre porođaja, kod nas u Niš, jer ipak je naša bolnica opremljenija. Ovde ne možemo govoriti o greškama lekara, ali sigurno da je bilo previda i moguće da je prekinut neki krvni sud, a da to nisu primetili“, kaže doktor.

Trudnoća je vođena u Vlasotincu, a ovo je ženi bio prvi porođaj.

***

BONUS VIDEO: Kreni-Promeni: Predaja peticija za besplatnu pratnju porodiljama 7. februara širom Srbije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare