Porodilja iz Vlasotinca L. D. (30), koja je u utorak porođena na carski rez i rodila zdravu bebu, umrla je jutros u Univerzitetskom kliničkom centru Niš, kaže za Nova.rs lekar iz ove ustanove.

Žena je pre dva dana porođena u Opštoj bolnici Leskovac.

pacijent korona leskovac
Foto:N1

„Ona se porodila carskim rezom u Leskovcu, a posle porođaja je počela nekontrolisano da krvari, kod nje se javio DIK – diseminovana intravaskularna koagulopatija. To znači da je mnogo iskrvarila posle carskog reza i došlo je do tog stanja. Sistem hemostaze toliko je kod nje bio poremećan, da je sigurno postojala na nekim mestima tromboza, a na drugim krvarenje“, objašnjava lekar iz UKC Niš, koji je zamolio da ostane anoniman.

Foto: Shutterstock

On ističe da je neverovatno da ništa nije primećeno tokom vođenja trudnoće.

Pročitajte još:

„To samo govori da je žena bila zdrava, a da su primetili neki ozbiljniji zdravstveni problem, poslali bi je valjda kod nas u Niš, jer ipak je bolnica opremljenija. Ovde ne možemo govoriti o greškama lekara, ali sigurno da je bilo previda i moguće da je prekinut neki krvni sud, a da to nisu primetili“, kaže doktor.

Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Direktor leskovačke bolnice Nebojša Dimitrijević izjavio je za medije da je posle porođaja neprestano krvarila, pa je juče ujutru prebačena u Niš.

Trudnoća je vođena u Vlasotincu, a ovo je ženi bio prvi porođaj.

***

BONUS VIDEO: Marica Mihajlović o gubitku bebe nakon porođaja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar