Foto: Čitalac Nova.rs

Putni pravac Novi Pazar - Sjenica u mestu Bele vode trenutno je zatvoren za saobraćaj, a policija ne dozvoljava vozilima iz pravca Novog Pazara da se zapute ka Sjenici iz bezbednosnih razloga. Sneg jako pada, a zbog olujnog vetra stvaraju se veliki nežni nanosi. Radnici preduzeća "Novi Pazar put" su na terenu i pokušavaju da raščiste ovaj putni pravac.

Pema nezvaničnim informacijama ima dosta automobila koji su se preprečili na putu, prenosi portal sandžaklive..

Vozačima je upućen apel da do sutra ne kreću iz Novog Pazara ka Sjenici.

Putevi Srbije saopštili su da su pored putnog pravca Aljinovići – Sjenica – Novi Pazar, neprohodni i putni pravci Kumanica – Preko Brdo- Duga Poljana, Odvračenica – Preko Brda i Raška-Kuti-Odvraćenica.

Ssaobraćaj je otežan preko Tare i Debelog brda, na području Ivanjice, Golije i preko planine Jelice.

Saobraćaj na putu ka Kopaoniku iz pravca Brzeća je u prekidu od 17.30, javlja dopisnik RTS-a.

Zbog mećave praćene olujnim vetrom koji smanjuje vidljivost i vozača koji su na planinu pošli vozilima bez zimske opreme i zaglavili se, na deonici od Useka do Jarma nastao je zastoj i formirana je kolona. Na licu mesta je i policija, a radnici zimske službe „Kruševac puta“ pokušavaju da jedno po jedno vozilo izvlače kako bi se saobraćaj normalizovao.

Kako javlja čitalac Nova.rs večeras je zbog jakog snega i vetra došlo do zastoja saobraćaja kod Vikend naselja na Kopaoniku, pa se stvorila kolona automobila koji stoje  u obe trake.

Sneg pada na području Zlatibora, Tare, Kopaonika, većem delu Šumadije i na istoku Srbije, a zbog snežnih padavina i jakog vetra na snazi je narandžasti meteoalarm u većni krajeva zemlje.

Na regionalnom putnom pravcu Kragujevac – Topola saobraćaj je ovog popodneva usporen, odvija se bez zastoja, ali uz snežne nanose na pojednim delovima zbog jakog vetra.

Na putu između Zlatibora i Nove Varoši autobus pribojske firme „Janjušević“ na liniji Zlatibor-Prijepolje iskliznuo je s puta. Pričinjena je manja materijalna šteta, a 10 putnika je nastavilo putovanje u sopstvenoj režiji, javlja RTS.

Nekoliko sudara zabeleženo je na području Moravičkog okruga, gde snega ima na svim regionalnim i lokalnim putevima.

Ptema podacima Republičkog hidriometeorološkog zavoda slab sneg večeras pada u Kragujevcu, Smederevskoj Palanci, Požegi, Kraljevu, Crnom vrhu, Kuršumliji, Kruševcu, Ćupriji, Nišu, Leskovcu, Dimitrovgradu i Vranju.

Najniža temperatura, 17 stepeni ispod nule, izmerna je večeras u 19 časova Kopaoniku, na Crnom vrhu je – 15 u Sjenici -12, na Zlatiboru -10, a u Kragujevcu  – 6.

Temperature su ispod nule i na severu Bačke, na području Banata i na istoku Srbije.

Vozačima se savetuje dodatni oprez i prilagodjavanje vožnje zimskim uslovima na putu.

BONUS VIDEO: Crna Gora pod snegom: Žabljak u totalnom haosu, putevi u više mesta potpuno blokirani

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar